Op een baanbrekend moment voor de kunstwereld veilt Sotheby’s het allereerste kunstwerk gemaakt door a humanoïde robot.
Ai-Da, ’s werelds eerste ultrarealistische robotkunstenaar, heeft een opvallend portret van computerpionier Alan Turing gemaakt dat deze maand onder de hamer gaat.
Een samensmelting van kunst en kunstmatige intelligentie
Ai-Jagecreëerd in 2019 door de Britse galeriehouder Aidan Meller, is een wonder van moderne technologie. Uitgerust met kunstmatige intelligentie-algoritmen, camera’s in haar ogen en bionische handen kan ze autonoom schilderen zonder menselijke tussenkomst. Haar nieuwste werk, ‘AI God’, is een ruim twee meter hoog portret van Alan Turing, dat naar schatting tussen de $130.000 en $196.000 opbrengt.
De betekenis van het onderwerp
De keuze voor Alan Turing als onderwerp is bijzonder aangrijpend. Turing, een grondlegger van de moderne computertechnologie, uitte in de jaren vijftig ook zijn zorgen over de potentiële gevaren van kunstmatige intelligentie. Meller benadrukte dat de gedempte tinten en gefragmenteerde gezichtsvlakken van het portret de uitdagingen symboliseren die Turing voorzag bij het omgaan met de snelle groei van AI.
HOE UW PRIVÉGEGEVENS VAN HET INTERNET VERWIJDERT
Ai-Da’s artistieke reis
De veiling voor Het portret van Ai-Da van Alan Turing staat gepland voor 31 oktober tot 7 november. Hoewel dit Ai-Da’s debuut bij Sotheby’s mag zijn, is het verre van haar eerste artistieke onderneming. Sinds haar eerste solotentoonstelling aan de Universiteit van Oxford, haar werken zijn te zien geweest op grote tentoonstellingen over de hele wereld, waaronder de Biënnale van Venetië en het AI for Good Global Initiative van de Verenigde Naties. In 2022 kreeg ze aandacht met het schilderen van portretten van muziekiconen als Billie Eilish en Paul McCartney.
WAT IS KUNSTMATIGE INTELLIGENTIE (AI)?
KRIJG FOX BUSINESS ONDERWEG DOOR HIER TE KLIKKEN
De grenzen van creativiteit vervagen
De opkomst van Ai-Da komt in een tijd waarin de grenzen tussen menselijke creativiteit en machinaal aangedreven output steeds vager worden. Haar kunst roept fundamentele vragen op over de aard van artistieke expressie. Kan een machine werkelijk creëren? Welke rol speelt de menselijke intuïtie in de kunst, en hoe passen AI-gestuurde werken in het bredere gesprek rond creativiteit?
De belangrijkste inzichten van Kurt
Terwijl de kunstwereld reikhalzend uitkijkt naar de veiling, is het duidelijk dat Ai-Da’s werk meer vertegenwoordigt dan alleen een nieuwigheid. Het is een cruciaal moment dat ons begrip van kunst, creativiteit en de rol van AI in de samenleving op de proef stelt. Of dit nu het begin markeert van een nieuw tijdperk in de kunst of een tijdelijke fascinatie voor AI, Ai-Da heeft ongetwijfeld haar plaats als pionier in de wereld van de digitale kunst veiliggesteld. Terwijl we getuige zijn van dit kruispunt van kunstmatige intelligentie en creativiteit, worden we eraan herinnerd dat de toekomst van de kunst wellicht diverser en technologisch geïntegreerder zal zijn dan we ons ooit hadden kunnen voorstellen.
KLIK HIER OM DE FOX NEWS-APP TE DOWNLOADEN
Wat vind jij ervan dat humanoïde robots kunst maken? Zie je het als een bedreiging voor de menselijke creativiteit of als een opwindende nieuwe grens? Laat het ons weten door ons te schrijven op Cyberguy.com/Contact
Voor meer van mijn technische tips en beveiligingswaarschuwingen kunt u zich abonneren op mijn gratis CyberGuy Report-nieuwsbrief door naar te gaan Cyberguy.com/Nieuwsbrief
Stel Kurt een vraag of laat ons weten welke verhalen je graag door ons wilt laten behandelen
Volg Kurt op zijn sociale kanalen
Antwoorden op de meest gestelde CyberGuy-vragen:
Nieuw van Kurt:
Copyright 2024 CyberGuy.com. Alle rechten voorbehouden.