Vooruitgang in de technologie hervormen voortdurend het landschap van mobiliteitshulpmiddelen, vooral voor personen met een handicap.

Onder deze innovaties valt de WalkON Suit F1, ontwikkeld door KAIST (Korea Advanced Institute of Science and Technology), op als een baanbrekende oplossing voor patiënten met een dwarslaesie.

Laten we ons verdiepen in de kenmerken, ontwikkeling en implicaties van deze opmerkelijke draagbare robot.

Ik geef een cadeaubon ter waarde van €500 weg voor de feestdagen

exoskeletpak 1

Wat is er zo speciaal aan dit pak?

Stel je een exoskelet voor dat je niet alleen helpt lopen, maar ook naar je toe komt. Dat klopt, de WalkON Suit F1 kan daadwerkelijk naar een persoon in een rolstoel toe lopen. Dit ongelooflijke stukje technologie lost een groot probleem op waarmee andere exoskeletten worden geconfronteerd. Zie je, de meeste exoskeletten hebben helpers nodig om gebruikers uit hun rolstoel te tillen en vast te binden. Maar de WalkON Suit F1? Hij heeft een handig dockingsysteem aan de voorkant waarmee de persoon hem kan aandoen terwijl hij nog in zijn rolstoel zit. Over onafhankelijkheid gesproken.

WAT IS KUNSTMATIGE INTELLIGENTIE (AI)?

Het pak is voorzien van een systeem “dat actief het zwaartepunt controleert tegen de zwaartekracht in” om te voorkomen dat het omvalt als de persoon opstaat. En krijg dit: Het WalkON-pak F1 is aangepast zodat mensen beide handen kunnen gebruiken terwijl ze rechtop staan ​​en zelfs korte wandelingen kunnen maken zonder dat ze een stok nodig hebben.

exoskelet 2

KUNNEN DEZE EXOSKELETON ‘POWERED PANTS’ BUITENACTIVITEITEN IN DE TOEKOMST GEMAKKELIJKER MAKEN?

Technische specificaties van het exoskelet

Voor degenen onder u die van de kleinste details houden, wil ik uitleggen wat de WalkON Suit F1 drijft. Dit exoskelet zit boordevol geavanceerde technologie die het onderscheidt van zijn voorgangers.

Ten eerste heeft hij een indrukwekkend balanscontrolesysteem dat actief het zwaartepunt beheert, zodat hij niet omvalt als de gebruiker opstaat. Dit is een game-changer voor stabiliteit en gebruikersvertrouwen.

Het team heeft ook aanzienlijke vooruitgang geboekt op het gebied van de motortechnologie, waarbij de uitgangsdichtheid van de motoren is verdubbeld in vergelijking met eerdere versies. Dit betekent meer kracht in een compact pakket, wat cruciaal is voor een draagbaar apparaat.

Maar de innovaties stop daar niet. De WalkON Suit F1 bevat AI-integratie via een ingebouwde neurale netwerktoepassing, waardoor het pak beter aanpasbaar is aan verschillende gebruikers en situaties.

En laten we het zichtherkenningssysteem niet vergeten, waarmee het pak obstakels kan opmerken en er omheen kan navigeren, wat een extra laag veiligheid en onafhankelijkheid voor de gebruiker toevoegt.

Het team heeft een aantal serieuze vorderingen gemaakt in de componenten. Ze hebben alle kernonderdelen in eigen land geproduceerd, inclusief de motor, het reduceerventiel, de motoraansturing en het hoofdcircuit. De uitgangsdichtheid van de motor is verdubbeld en de regelprestaties van de motoraansturing zijn ongeveer drie keer beter dan die van de beste buitenlandse technologie. Dat noem ik nou vooruitgang.

KRIJG FOX BUSINESS ONDERWEG DOOR HIER TE KLIKKEN

exoskelet 3

AI-AANGEDREVEN EXOSKELET VERLICHT UW LADING EN VERHOOGT DE PRESTATIES

Het exoskelet op de proef gesteld

Nu vraag je je misschien af: “Hoe weten we dat dit ding echt werkt?” Nou, laat me je vertellen over de Cybathlon. Het is net als de Olympische Spelen voor cyborgs, en het is waar ondersteunende technologieën het tegen elkaar opnemen.

In de Cybathlon van 2024 deed de WalkON Suit F1 niet alleen mee, hij domineerde ook. De piloot van het team, Seunghwan Kim, voltooide alle uitdagingen in slechts zes minuten en 41 seconden en stelde daarmee de eerste plaats veilig. We hebben het over taken als zijstapjes tussen smalle stoelen, verhuisdozen en zelfs het bereiden van eten in de keuken, allemaal zonder krukken.

HOE UW PRIVÉGEGEVENS VAN HET INTERNET VERWIJDERT

exoskelet 4

EEN DRAAGBAAR EXOSKELET KAN VAN JE EEN SUPERMENSELIJKE ATLEET VERANDEREN

Het brein achter het exoskelet

Laten we professor Kyoung-Chul Kong van de afdeling Werktuigbouwkunde van KAIST een shout-out geven. Deze man werkt sinds ongeveer 2015 aan exoskeletten. Het eerste WalkON-pak verscheen in 2016 en in 2020 lieten ze de WalkON Suit 4.0 met een snelheid van 3,18 km/uur lopen. Dat is praktisch joggen voor een exoskelet.

ABONNEER U OP KURT’S YOUTUBE-KANAAL VOOR SNELLE VIDEOTIPS OVER HOE U MET AL UW TECH-APPARATEN KUNT WERKEN

exoskelet 5

De belangrijkste inzichten van Kurt

De WalkON Suit F1 wil mensen met een dwarslaesie meer onafhankelijkheid en mobiliteit geven. Zoals Professor Kong het stelt, is dit pak “het hoogtepunt van draagbare robottechnologie voor gehandicapten.” Het zet nieuwe normen voor de hele sector, en ik kan bijvoorbeeld niet wachten om te zien waar deze technologie naartoe gaat. Wie weet? Misschien zien we deze pakken over een paar jaar door onze steden razen en mensen helpen het leven ten volle te leven.

KLIK HIER OM DE FOX NEWS-APP TE DOWNLOADEN

Wat vindt u van hoe innovaties zoals de WalkON Suit F1 de levens van mensen met een handicap kunnen veranderen, en welke toekomstige vooruitgang zou u graag zien op het gebied van ondersteunende technologie? Laat het ons weten door ons te schrijven op Cyberguy.com/Contact.

Voor meer van mijn technische tips en beveiligingswaarschuwingen kunt u zich abonneren op mijn gratis CyberGuy Report-nieuwsbrief door naar te gaan Cyberguy.com/Nieuwsbrief.

Stel Kurt een vraag of laat ons weten welke verhalen je graag door ons wilt laten behandelen.

Volg Kurt op zijn sociale kanalen:

Antwoorden op de meest gestelde CyberGuy-vragen:

Nieuw van Kurt:

Copyright 2024 CyberGuy.com. Alle rechten voorbehouden.