Wanneer Legoblokjes elkaar ontmoeten autotechniekmagie gebeurt.
Het Deense speelgoedbedrijf en de Britse supercarfabrikant McLaren hebben zichzelf overtroffen met hun nieuwste samenwerking: een volledig rijdbare, levensgrote replica van de iconische McLaren P1 hypercar, bijna volledig gemaakt van Lego Technic-onderdelen.
Een monumentale onderneming
Dit is niet je gemiddelde weekend-Lego-project. Een team van 23 toegewijde professionals van Lego en McLaren heeft meer dan 8.000 uur besteed aan het tot leven brengen van deze ambitieuze visie. Het resultaat is een 1:1 schaalmodel van de McLaren P1 dat niet alleen voor de show is bedoeld; het rijdt echt.
Door de cijfers
De omvang van dit project is verbijsterend. Het team gebruikte maar liefst 342.817 Lego Technic-onderdelen om de replica te bouwen. Om de auto van stroom te voorzien, ze bevatten 768 Lego-motorenwaardoor hij een indrukwekkende topsnelheid van 60 km/u kan bereiken. Met een gewicht van 2.690 pond is dit model een tikkeltje lichter dan de originele P1, die 3.075 pond weegt. In totaal duurde het ontwikkelings- en bouwproces maar liefst 8.344 uur.
REVOLUTIONAIRE VLIEGENDE SPORTWAGEN VOLTOOIT ZIJN EERSTE VLUCHT
Van speelgoed tot baan
Wat deze Lego-creatie onderscheidt, is de functionaliteit. In tegenstelling tot eerdere levensgrote Lego-voertuigen beschikt deze P1-replica over een volledig functionele besturing, waardoor hij door bochten kan navigeren echte racebaan. Om het op de proef te stellen nam McLaren F1-coureur Lando Norris het stuur over en legde een ronde af op het legendarische Silverstone Circuit, waarbij hij een afstand van 5,86 mijl aflegde.
KLIK HIER VOOR MEER ONS NIEUWS
BLIKSNELLE FORMULE E RACEAUTO DOET 0-60 IN 1,82 SECONDEN FLAT
Technische uitdagingen
Het creëren van een bestuurbare auto uit Lego-stukken bracht unieke uitdagingen voor het team met zich mee. Ze moesten ervoor zorgen dat de constructie zijn eigen gewicht kon dragen en tegelijkertijd werkende stuur- en ophangsystemen bevatten. Het compacte ontwerp van de originele P1 maakte het monteren van alle benodigde componenten een puzzel op zich, wat innovatieve oplossingen en een nauwgezette planning vereiste.
HOE UW PRIVÉGEGEVENS VAN HET INTERNET VERWIJDERT
Een geschiedenis van samenwerking
Dit is niet de eerste keer dat Lego en McLaren hun krachten bundelen. De twee bedrijven werken sinds 2015 samen en produceren verschillende Technic-modellen van McLaren-voertuigen. Deze full-size, bestuurbare P1 markeert echter een nieuw hoogtepunt in hun samenwerking en laat zien wat er kan worden bereikt als creativiteit en technische expertise samenkomen.
KRIJG FOX BUSINESS ONDERWEG DOOR HIER TE KLIKKEN
De belangrijkste inzichten van Kurt
De Lego McLaren P1 verlegt de grenzen van wat mogelijk is met Legoblokjes en benadrukt het potentieel voor innovatieve sectoroverschrijdende partnerschappen. Terwijl deze plastic innovatie aan haar wereldtournee begint, zal ze zeker de volgende generatie ingenieurs, ontwerpers en dromers inspireren. Wie weet? Het kind dat vandaag gefascineerd is door deze Lego-supercar ontwerpt misschien wel de echte hypercars van morgen.
KLIK HIER OM DE FOX NEWS-APP TE DOWNLOADEN
Welke andere iconische voertuigen of constructies zou je graag nagebouwd zien met Lego en waarom? Laat het ons weten door ons te schrijven op Cyberguy.com/Contact.
Voor meer van mijn technische tips en beveiligingswaarschuwingen kunt u zich abonneren op mijn gratis CyberGuy Report-nieuwsbrief door naar te gaan Cyberguy.com/Nieuwsbrief.
Stel Kurt een vraag of laat ons weten welke verhalen je graag door ons wilt laten behandelen.
Volg Kurt op zijn sociale kanalen:
Antwoorden op de meest gestelde CyberGuy-vragen:
Nieuw van Kurt:
Copyright 2024 CyberGuy.com. Alle rechten voorbehouden.