De afgelopen maanden hebben we een golf van datalekken miljoenen mensen treffen, van gezondheidszorggiganten tot overheidscontractanten en meer. Dit laatste incident is het zoveelste in een lange reeks van alarmerende inbreuken. Nu heeft de verzekeringsadministratieve dienstverlener Landmark Admin gewaarschuwd dat een datalek als gevolg van een cyberaanval in mei meer dan 800.000 personen heeft getroffen.
Landmark Admin werkt samen met enkele van de grootste verzekeringsmaatschappijen in de VS, waaronder American Monumental Life Insurance Company, Pellerin Life Insurance Company en American Benefit Life Insurance Company.
Via deze partnerschappen kunnen miljoenen polishouders en hun gevoelige informatiezoals namen, burgerservicenummers, rijbewijsnummers en paspoortnummers, kunnen het risico lopen te worden blootgesteld, waardoor de potentiële impact van deze inbreuk verder wordt vergroot.
Wat je moet weten
In een rapport aan de Het kantoor van de procureur-generaal van Maineonthulde Landmark dat het op 13 mei 2024 ongebruikelijke activiteit in zijn systemen had opgemerkt, wat het ertoe aanzette de getroffen systemen los te koppelen en de externe toegang tot zijn netwerk te blokkeren (via Piepende computer).
Landmark schakelde een gespecialiseerd extern cyberbeveiligingsteam in om de systemen te beveiligen en een grondig onderzoek uit te voeren om de omvang van de inbreuk te begrijpen. Maar terwijl ze ernaar keken, slaagden de hackers er op 17 juni 2024 in om opnieuw in te breken in het systeem van Landmark.
Uit de bevindingen van het cyberbeveiligingsteam bleek dat gegevens zowel gecodeerd waren als gestolen uit de systemen van Landmark. Volgens het onderzoek hebben hackers mogelijk ongeoorloofde toegang verkregen tot de persoonlijke gegevens van getroffen personen, waaronder de volledige naam, het adres, het burgerservicenummer, het belastingnummer, het rijbewijs of door de staat uitgegeven identiteitsnummer, paspoortnummer, bankgegevens, medische gegevens, enz. informatie, ziektekostenverzekering polisnummer, geboortedatum en gegevens over levens- en lijfrentepolissen.
Wat doet Landmark na een datalek?
Landmark biedt gratis beschermingsdiensten tegen identiteitsdiefstal aan voor degenen die getroffen zijn door de datalek. Het stelt ook iedereen op de hoogte wiens persoonlijke gegevens mogelijk in zijn systemen stonden tijdens de inbreuk. Individuele kennisgevingen worden per Amerikaanse post verzonden, in batches, waarbij mogelijk getroffen personen worden geïdentificeerd. De eerste golf brieven werd op 23 oktober 2024 verzonden.
KLIK HIER VOOR MEER ONS NIEUWS
DE GROOTSTE GESTOLEN WACHTWOORDDATABASE TER WERELD GEUPLOAD NAAR CRIMINEEL FORUM
9 manieren om uzelf te beschermen tegen datalekken
1. Schakel tweefactorauthenticatie in: Activeren tweefactorauthenticatie (2FA) voor een extra beveiligingslaag op al uw belangrijke accounts, inclusief e-mail, bankieren en sociale media. Bij tweefactorauthenticatie moet u bij het inloggen naast uw wachtwoord nog een tweede stuk informatie opgeven, zoals een code die naar uw telefoon wordt verzonden. Dit maakt het aanzienlijk moeilijker voor hackers om toegang te krijgen tot uw accounts, zelfs als ze uw wachtwoord kennen. . Het inschakelen van 2FA kan het risico op ongeautoriseerde toegang aanzienlijk verminderen en uw gevoelige gegevens beschermen.
2. Houd toezicht op uw rekeningen en transacties: U moet uw online accounts en transacties regelmatig controleren op verdachte of ongeautoriseerde activiteiten. Als u iets ongewoons opmerkt, meld dit dan onmiddellijk bij de dienstverlener of de autoriteiten. U moet ook uw kredietrapporten en -scores bekijken om te zien of er tekenen zijn van identiteitsdiefstal of fraude.
3. Neem contact op met uw bank en creditcardmaatschappij: Landmark-hackers hebben uw bank- en creditcardgegevens verkregen, die ze kunnen gebruiken om zonder uw toestemming aankopen te doen of geld op te nemen. U dient uw bank en creditcardmaatschappij op de hoogte te stellen van de situatie. Zij kunnen u helpen uw kaarten te bevriezen of te annuleren, frauduleuze kosten te betwisten en nieuwe kaarten voor u uit te geven.
U dient ook contact op te nemen met een van de drie grote kredietinformatiebureaus (Equifax, Experian of TransUnion) en een fraudewaarschuwing aan te vragen die in uw kredietdossier kan worden geplaatst. Dit maakt het voor identiteitsdieven moeilijker om zonder verificatie nieuwe accounts op uw naam te openen. Indien nodig kunt u zelfs uw tegoed bevriezen.
4. Gebruik services voor het verwijderen van persoonlijke gegevens: In het licht van deze aanhoudende datalekken is het beschermen van persoonlijke gegevens essentieel geworden. Een proactieve stap is het overwegen van diensten voor het verwijderen van persoonlijke gegevens, die gespecialiseerd zijn in het voortdurend monitoren en verwijderen van uw gegevens uit verschillende online databases en websites. Deze services maken gebruik van geavanceerde tools en technieken om uw gegevens te identificeren en te verwijderen van mensenzoeksites, datamakelaars en andere platforms waar uw informatie mogelijk openbaar wordt gemaakt. Door gebruik te maken van een gegevensverwijderingsservice kunt u het risico op identiteitsdiefstal en fraude minimaliseren, vooral na een datalek. Bovendien bieden deze services vaak voortdurende monitoring en waarschuwingen, zodat u op de hoogte blijft van nieuwe exemplaren van uw gegevens die online verschijnen en onmiddellijk actie ondernemen om deze te verwijderen. Bekijk hier mijn topkeuzes voor diensten voor gegevensverwijdering.
KRIJG FOX BUSINESS ONDERWEG DOOR HIER TE KLIKKEN
5. Zorg voor krachtige antivirussoftware: Naarmate cyberdreigingen steeds vaker voorkomen en steeds geavanceerder worden, is sterke antivirussoftware ook van cruciaal belang om malware en phishing-zwendel af te weren. Beide kunnen uw gevoelige informatie blootleggen als deze niet wordt bewaakt.
De beste manier om uzelf te beschermen tegen kwaadaardige links die malware installeren en mogelijk toegang krijgen tot uw privégegevens, is door antivirussoftware op al uw apparaten te installeren. Deze bescherming kan u ook waarschuwen voor phishing-e-mails en ransomware-aanvallen, waardoor uw persoonlijke gegevens en digitale bezittingen veilig blijven. Ontvang mijn keuzes voor de beste winnaars van antivirusbescherming van 2024 voor uw Windows-, Mac-, Android- en iOS-apparaten.
6. Gebruik sterke, unieke wachtwoorden: Veilige toegang tot uw accounts is van cruciaal belang. Het gebruik van sterke, unieke wachtwoorden voor elk account is een effectieve barrière tegen ongeoorloofde toegang, vooral wanneer datalekken een verhoogd risico met zich meebrengen. Vermijd het hergebruiken van wachtwoorden voor meerdere accounts. Een sterk wachtwoord bestaat doorgaans uit een combinatie van hoofdletters, kleine letters, cijfers en speciale tekens en is minimaal twaalf tekens lang. Overweeg het gebruik van een wachtwoordbeheerder om te helpen bij het veilig genereren en opslaan van complexe wachtwoorden.
7. Houd uw software up-to-date: Verouderde software kan kwetsbaarheden bevatten waar hackers misbruik van kunnen maken. Zorg ervoor dat uw besturingssystemen, apps en browsers dat zijn bijgewerkt naar de nieuwste versies om eventuele beveiligingslekken te dichten.
8. Beperk het delen van persoonlijke informatie online: Wees voorzichtig met het delen van persoonlijke informatie op sociale media of andere platforms, aangezien hackers deze gegevens kunnen gebruiken in phishing-programma’s. Zorg ervoor dat u zich aanpast privacy-instellingen op uw sociale media-accounts, zodat alleen vertrouwde vrienden uw profielinformatie kunnen bekijken.
9. Vermijd openbare wifi voor gevoelige transacties: Openbare Wi-Fi-netwerken zijn vaak minder veilig en kunnen kwetsbaar zijn voor hackers. Wanneer u toegang krijgt tot gevoelige accounts, gebruik dan een VPN of wacht tot u zich op een vertrouwd, beveiligd netwerk bevindt. Voor de beste VPN-software, zie mijn expertrecensie van de beste VPN’s om privé op internet te surfen Windows-, Mac-, Android- en iOS-apparaten
WINDOWS FLAW LAAT HACKERS VIA WI-FI UW PC SNIJDEN
Kurt’s belangrijkste afhaalmaaltijd
Het datalek bij Landmark is slechts een van de vele datalekken die ik dit jaar heb besproken. Hoewel het nog steeds onduidelijk is welk type cyberaanval hackers gebruikten om in te breken in de systemen van de verzekeringsmaatschappij, is één ding zeker: ze hebben toegang gekregen tot gevoelige gegevens. Nog verontrustender is dat hackers niet één maar twee keer het systeem van Landmark zijn binnengedrongen, wat duidt op enkele grote gaten in de cyberbeveiliging. Als u denkt dat u mogelijk bent getroffen, blijf dan waakzaam en volg goede cyberbeveiligingspraktijken.
KLIK HIER OM DE FOX NEWS-APP TE DOWNLOADEN
Denkt u dat bedrijven voldoende investeren in hun cybersecurity-infrastructuur? Laat het ons weten door ons te schrijven op Cyberguy.com/Contact
Voor meer van mijn technische tips en beveiligingswaarschuwingen kunt u zich abonneren op mijn gratis CyberGuy Report-nieuwsbrief door naar te gaan Cyberguy.com/Nieuwsbrief
Stel Kurt een vraag of laat ons weten welke verhalen je graag door ons wilt laten behandelen
Volg Kurt op zijn sociale kanalen
Antwoorden op de meest gestelde CyberGuy-vragen:
Nieuw van Kurt:
Probeer de nieuwe spellen van CyberGuy (kruiswoordraadsels, woordzoekers, trivia en meer!)
Copyright 2024 CyberGuy.com. Alle rechten voorbehouden.