CNN

Uber heeft een nieuwe hoofd personeelszaken. Haar aanstelling komt bijna drie maanden na het controversiële vertrek van de vorige HR-chef.

Nikki Krishnamurthy zal Liane Hornsey vervangen, die Uber begin juli verliet na een intern onderzoek naar de manier waarop zij binnen het bedrijf omging met claims van rassendiscriminatie, zo maakte het bedrijf dinsdag bekend.

Krishnamurthy komt van Expedia, waar ze Chief People Officer was. Ze werkte met Uber CEO Dara Khosrowshahi. Voordat Khosrowshahi in augustus vorig jaar bij Uber kwam, leidde ze Expedia tien jaar lang.

In een verklaring noemde Khosrowshahi Krishnamurthy een “vertrouwde partner” die zal helpen “onze cultuur te laten evolueren.”

De verhuizing markeert een nieuwe sleutel huren onder leiding van Khosrowshahi, die de taak heeft de bedrijfscultuur van het bedrijf op te schonen.

Uber heeft te maken gehad met een reeks schandalen, waaronder wijdverbreide beschuldigingen van gender- en seksuele intimidatie die leidden tot de dood van medeoprichter Travis Kalanick. ontslag als CEO in juni 2017.

Krishnamurthy, wiens titel chief people officer is, zal toezicht houden op Uber’s human resources, recruitment, workplace, en diversity and inclusion teams. Ze begint op 8 oktober.