Oplichting met nabootsing van identiteit wordt vaak door oplichters gebruikt om uw zuurverdiende geld te stelen, en hun nieuwste truc is zich voordoen als overheidsfunctionarissen. De Amerikaanse Cybersecurity and Infrastructure Security Agency (CISA) heeft een waarschuwing afgegeven dat oplichters proberen zich voor te doen als hun functionarissen en mensen te vragen geld over te maken, contant geld te sturen, cryptocurrency te gebruiken of cadeaubonnen te kopen.

ONTVANG VEILIGHEIDSWAARSCHUWINGEN, DESKUNDIGE TIPS – MELD U AAN VOOR KURT’S NIEUWSBRIEF – HET CYBERGUY-RAPPORT HIER

Pas op voor fraudeurs die zich voordoen als overheidsfunctionarissen en proberen uw geld te stelen

Een vrouw die op het punt staat een onbekende oproep te beantwoorden (Kurt “CyberGuy” Knutsson)

Wat u moet weten over oplichters die zich voordoen als de overheid

In een kennisgeving op haar site heeft CISA de Amerikanen gewaarschuwd dat telefoonoplichters zich online voor het bureau zijn gaan voordoen. CISA is een onderdeel van het Amerikaanse ministerie van Binnenlandse Veiligheid. Het is verantwoordelijk voor het handhaven van de veiligheid, veerkracht en betrouwbaarheid van de cyber- en fysieke infrastructuur van het land.

“Nabootsing van nabootsing van identiteit neemt toe en gebruikt vaak de namen en titels van overheidsmedewerkers. De Cybersecurity and Infrastructure Security Agency (CISA) is op de hoogte van recente oplichters met nabootsing van identiteit die beweren de dienst te vertegenwoordigen”, aldus CISA in de mededeling.

“Ter herinnering: hoewel CISA-medewerkers af en toe contact opnemen met organisaties met belangrijke meldingen, zullen CISA-medewerkers nooit contact met u opnemen met een verzoek om geld, contant geld, cryptovaluta over te maken of cadeaubonnen te gebruiken en zullen ze u nooit instrueren om de discussie geheim te houden”, aldus de woordvoerder. agentschap toegevoegd.

Oplichters beweren vaak dat ze een bedrijf of organisatie vertegenwoordigen wanneer ze u via een telefoontje proberen op te lichten. Kent u de beroemde Microsoft-klantenondersteuning nog? Het wordt echter effectiever als ze beweren een regering te vertegenwoordigen.

CISA adviseert u om direct op te hangen als oplichters om geld vragen en hun nummer te noteren. U kunt het contact valideren door CISA te bellen op 844-SAY-CISA (844-729-2472) of dit te melden aan de politie.

CISA is niet het enige bureau dat door oplichters wordt nagebootst. Overheidsinstanties zoals de CIA en FTC is ook vaak het doelwit. Een recent voorbeeld betreft Charlotte Cowles, een columniste voor financieel advies, die voor 50.000 dollar werd opgelicht door mensen die zich voordeden als overheidsfunctionarissen. Ze deelde haar ervaringen om anderen te helpen opgelicht te worden.

WAARSCHUWING: 106 MILJOEN AMERIKANEN BLOOTGESTELD ALS ENORME DATALEKKENDE ROTSEN ACHTERGROND CONTROLEER VEILIG

Pas op voor fraudeurs die zich voordoen als overheidsfunctionarissen en proberen uw geld te stelen

Een persoon die op het punt staat een onbekende oproep te beantwoorden (Kurt “CyberGuy” Knutsson)

PAS OP VOOR VERSLEUTELDE PDF’S ALS NIEUWSTE TRUC OM MALWARE AAN U TE LEVEREN

Wat is de impact van oplichting met nabootsing van identiteit?

Oplichting met nabootsing van identiteit heeft tot enorme geldverliezen geleid. Amerikanen verloor ruim een ​​miljard dollar tegen oplichters die zich in 2023 voordoen als bedrijven of overheidsinstanties, zei de Federal Trade Commission in april.

De IC3-rapporten van de FBI suggereren dit oplichters richtten zich vooral op oudere Amerikanenwaarbij $ 589,8 miljoen werd gestolen van personen boven de 60 bij oplichting met technische ondersteuning en $ 179,6 miljoen door zich voor te doen als de overheid.

Pas op voor fraudeurs die zich voordoen als overheidsfunctionarissen en proberen uw geld te stelen

Een man die op het punt staat financiële informatie via de telefoon te verstrekken (Kurt “CyberGuy” Knutsson)

6 manieren om oplichting door nabootsing te voorkomen

U kunt oplichting door nabootsing van identiteit voorkomen door voorzichtig te zijn en enkele van de onderstaande tips te volgen.

1) Blijf op de hoogte: De eerste stap om uzelf te beschermen tegen nabootsingsfraude door de overheid is er eenvoudigweg over geïnformeerd te worden. Houd uzelf op de hoogte van deze oplichting en andere oplichting – door het nieuws te lezen en u te abonneren op sites zoals CyberGuy en mijn gratis CyberGuy-rapportnieuwsbrief hier.

2) Stuur nooit geld: Overheidsinstanties zullen u nooit vragen om geld over te maken of cadeaubonnen, cryptocurrency of betalingsapps te gebruiken voor betaling. Oplichters houden vast aan deze methoden omdat het geld moeilijk te traceren en zelfs nog moeilijker te achterhalen is.

3) Verwijder uw persoonlijke gegevens van internet: Uw persoonlijke gegevens staan ​​op internet en oplichters gebruiken deze om u op te lichten. Als u uw persoonlijke gegevens ontoegankelijk wilt maken, kunt u diensten voor gegevensverwijdering overwegen. Hoewel geen enkele service belooft al uw gegevens van internet te verwijderen, is het hebben van een verwijderingsservice geweldig als u het proces van het continu verwijderen van uw gegevens van honderden sites gedurende een langere periode voortdurend wilt controleren en automatiseren. Bekijk hier mijn topkeuzes voor diensten voor gegevensverwijdering.

4) Vertrouw uw nummerherkenning niet: Uw beller-ID kan het echte telefoonnummer of de echte naam van de overheidsinstantie weergeven, bijvoorbeeld ‘Socialezekerheidsadministratie’. Maar nummerherkenning kan worden nagebootst. Het kan iedereen zijn die belt, waar ook ter wereld.

5) Investeer in monitoringdiensten voor identiteitsdiefstal: Bedrijven voor identiteitsdiefstal kunnen persoonlijke informatie zoals uw burgerservicenummer, telefoonnummer en e-mailadres controleren en u waarschuwen als deze op het dark web wordt verkocht of wordt gebruikt om een ​​account te openen. Ze kunnen u ook helpen bij het bevriezen van uw bank- en creditcardrekeningen om verder ongeoorloofd gebruik door criminelen te voorkomen. Bekijk mijn tips en beste keuzes over hoe u uzelf kunt beschermen tegen identiteitsdiefstal.

6) Vermijd onbekende links en downloads: Klik niet op links en download geen bijlagen van onbekende bronnen, aangezien deze mogelijk malware bevatten. De beste manier om uzelf te beschermen tegen het klikken op kwaadaardige links die malware installeren die toegang kan krijgen tot uw privégegevens, is door krachtige antivirusbescherming op al uw apparaten te installeren. Dit kan u ook waarschuwen voor eventuele phishing-e-mails of ransomware-oplichting. Uw persoonlijke gegevens en digitale activa veilig houden. Ontvang mijn keuzes voor de beste winnaars van antivirusbescherming van 2024 voor uw Windows-, Mac-, Android- en iOS-apparaten.

ABONNEER U OP HET YOUTUBE-KANAAL VAN KURT VOOR SNELLE VIDEOTIPS OVER HOE U MET AL UW TECH-APPARATEN KUNT WERKEN

Kurt’s belangrijkste afhaalmaaltijd

Oplichters die doen alsof ze van overheidsinstanties zijn, zijn erg zorgwekkend omdat u ze gemakkelijk kunt geloven en uiteindelijk uw geld weggeeft. Als u zo’n telefoontje krijgt, blijf dan kalm en maak geen geld over. Hang op, controleer of het nummer echt is en als u het niet zeker weet, meld dit dan bij de politie. De overheid zou mensen ook beter moeten informeren over deze phishing-zwendel en wat ze wel of niet moeten doen.

Heeft u ooit een telefoontje gekregen van iemand die beweert een overheidsfunctionaris te zijn? Hoe heb je het aangepakt? Laat het ons weten door ons te schrijven op Cyberguy.com/Contact.

Voor meer van mijn technische tips en beveiligingswaarschuwingen kunt u zich abonneren op mijn gratis CyberGuy Report-nieuwsbrief door naar te gaan Cyberguy.com/Nieuwsbrief.

Stel Kurt een vraag of laat ons weten welke verhalen je graag door ons wilt laten behandelen.

Volg Kurt op zijn sociale kanalen:

Antwoorden op de meest gestelde CyberGuy-vragen:

Nieuw van Kurt:

Copyright 2024 CyberGuy.com. Alle rechten voorbehouden.