Sociale media zijn een mijnenveld van gevaren voor tieners, waardoor ze worden blootgesteld aan extreme inhoud zoals ‘thinspiration’ van anorexia, de drugscultuur, hardcore pornografie, zelfmoordverheerlijking en zelfs roofzuchtige verzorging. Algoritmen duwen de donkerste hoeken van het internet rechtstreeks op hun scherm, soms met verwoestende gevolgen.

We geven een nieuwe iPhone 16 weg. Aankoop is niet nodig. Doe mee om nu te winnen!

Met toenemende druk van Washington, gelijkstroomen verontwaardigde ouders, beginnen sociale-mediaplatforms eindelijk in actie te komen. Ze introduceren de broodnodige tools om de online activiteiten van kinderen te monitoren en bieden controle over waar tieners aan worden blootgesteld, zodat u als ouders of voogden op hun geestelijke gezondheid en veiligheid kunt letten.

Ziekenhuizen die te maken krijgen met ongekende bedreigingen; U MOET VANDAAG UW GEZONDHEIDSGEGEVENS BEVEILIGEN

Ken de Instagram-instellingen

Vanuit Family Center kunt u zien hoeveel tijd uw tiener in de app doorbrengt (maar niet wat hij of zij doet). U kunt dagelijkse tijdslimieten instellen en tijden instellen waarop de app in de “slaapmodus” wordt gezet, zodat deze geen meldingen ontvangt.

Het begint met een uitnodiging: Tik in de Instagram-app op je profielfoto (rechtsonder), gevolgd door de menuknop (rechtsboven) en vervolgens Familie Centrum om verbinding te maken met uw tiener. Zij kunnen het ook vanaf hun kant doen, door te kiezen Overzicht uit hetzelfde menu.

sociale media-apps

Op deze illustratiefoto zijn sociale media-applicaties te zien op een iPhone-scherm (Foto door Jaap Arriens/NurPhoto via Getty Images)

Tweerichtingsverkeer: Je kunt harde regels invoeren of dat gewoon hebben Instagram toont waarschuwingen wanneer uw kind zijn limiet heeft overschreden. Ze kunnen ook meer tijd in de app aanvragen, dus wees voorbereid op wat onderhandeling.

Zet de ‘jij’ in YouTube

Jij kunt niet zien wat je tiener op YouTube kijkt of tijdslimieten instellen, maar jij wel kan ontvang meldingen wanneer ze een livestream starten of een nieuwe video uploaden. Je kunt ook zien wie zich abonneert op zijn video’s en erop reageert.

3 BEVEILIGINGS- EN GEGEVENSCONTROLES DIE U EENS PER JAAR MOET DOEN

Maak verbinding: Open de YouTube-app tik op je telefoon op je profielfoto (rechtsonder), gevolgd door het tandwielpictogram (rechtsboven) en kies Familie Centrum. Kraan Nodig een tiener uit te vragen om toezicht te houden op het YouTube-account van uw kind.

Blijf communiceren: Dit werkt alleen als u er met uw tiener over praat en uitlegt hoe het hem of haar veilig houdt. Ze kunnen je op elk gewenst moment van hun account verwijderen, dus het kan zijn dat je vrij regelmatig op je diplomatievaardigheden moet vertrouwen.

Verwant: Bekijk uitgebreide interviews en krijg meer technische tips op ons YouTube-kanaal.

Snapchat-logo op een telefoonscherm

In deze fotoillustratie wordt het Snapchat-logo weergegeven op een iPhone in de Apple App Store. (Sheldon Cooper/SOPA Images/LightRocket via Getty Images)

Beperk de chats op Snapchat

Je kunt de Snapchat-berichten of privéfoto’s en -video’s van je tiener niet zien (wat waarschijnlijk het beste is), maar je kunt wel zien met wie ze vrienden maken en met wie ze de afgelopen zeven dagen het meest hebben gechat.

Werk samen met je tiener: Zorg ervoor dat je via de Snapchat-app op je telefoon bevriend bent met je tiener. Tik vervolgens op uw profielfoto (linksboven), gevolgd door het tandwielpictogram voor instellingen (rechtsboven) en Familie Centrum om de ouder-naar-kind-koppeling in te stellen.

ÉÉN LEUGEN BEVEILIGINGSEXPERTS GEBRUIKEN ALTIJD EN DAT MOET JE OOK

Meer controle nemen: Er is ook een tuimelschakelaar waarmee je de toegang van je tiener tot inhoud met het label ‘gevoelig’ in Verhalen en het Spotlight-gedeelte van Snapchat kunt beperken. Bovendien kunt u die van uw tiener uitschakelen toegang tot de AI-bot binnen Snapchat.

Actieplan voor ouders

Weet je nog dat je een vals rijbewijs had of een leugentje om bestwil vertelde om te krijgen wat je wilde? Kinderen kunnen het ouderlijk toezicht omzeilen en weten hoe ze aan het geboortejaarwiel moeten draaien wanneer ze zich aanmelden om leeftijdsbeperkingen te omzeilen.

  • Zorg dat u de toegangscode voor hun telefoon hebt: Je moet op elk moment toegang hebben tot alles. Maak dit niet onderhandelbaar als u voor hun telefoon betaalt. Zelfs als u het niet controleert, is het weten dat uw kind dat wel kan een goed afschrikmiddel voor risicovol gedrag.
  • Grenzen instellen: Gebruik de ingebouwde app-bedieningselementen om de tijd die ze in de apps doorbrengen in de gaten te houden en met tools zoals inhoudfilters om hun blootstelling aan ongepast materiaal te beperken.
  • “Vriend” of “Volg” ze: Blijf verbonden op sociale media om hun kring en interacties te zien. Zonder een open dialoog zullen ze manieren om je heen vinden.
  • Meer informatie over “finsta’s”: ‘Finsta’ is jargon voor een nep-Instagram-account, en meer dan 50% van de middelbare scholieren heeft dit. Het is een ruimte waar kinderen ongefilterde foto’s en meningen posten.
Instagram-logo

Het Instagram-logo is te zien op een mobiele telefoon in Boston, 14 oktober 2022. (AP Foto/Michael Dwyer, bestand)

Praat met je kind

Ik was vanaf jonge leeftijd open en eerlijk tegen mijn zoon over de gevaren van sociale media en internet. Ik deed dat niet om hem bang te maken, maar om uit te leggen waarom ik bepaalde regels had opgesteld. Het kennen van de Waarom het voelde meer alsof we in hetzelfde team zaten. Als je hulp nodig hebt, vraag dan onze hulp gratis technologiecontract voor kinderen.

KLIK HIER OM DE FOX NEWS-APP TE DOWNLOADEN

Word tech-slimmer volgens uw planning

De bekroonde presentator Kim Komando is je geheime wapen voor het navigeren door technologie.

Copyright 2024, WestStar Multimedia Entertainment. Alle rechten voorbehouden.