Door gebruik te maken van een virtueel privénetwerk (VPN) op mobiele netwerken beveiligt u uw digitale leven en geniet u van privacy en vrijheid.

Heb je je ooit afgevraagd of je echt veilig bent als je in het openbaar op je telefoon surft? Natuurlijk hebben we allemaal de horrorverhalen gehoord over openbare wifi. Maar hoe zit het als je je mobiele data gebruikt? Is dat een ijzersterke bescherming? En hier is de vraag: heb je nog steeds een VPN nodig?

Geloof het of niet, hoewel uw mobiele netwerk een fort is vergeleken met het wilde westen van openbare wifi, is het niet ondoordringbaar. Er zijn nog steeds gaten in het pantser waar gevaren doorheen kunnen sijpelen. Laten we dus de vier belangrijkste redenen bespreken waarom u misschien nog steeds een VPN nodig hebt, zelfs als u uw mobiele netwerk gebruikt.

ONTVANG VEILIGHEIDSWAARSCHUWINGEN, DESKUNDIGE TIPS – SCHRIJF JE IN VOOR KURT’S NIEUWSBRIEF – HET CYBERGUY-RAPPORT HIER

vrouw aan de telefoon

Een vrouw gebruikt een VPN op haar mobiele telefoon (Kurt “CyberGuy” Knutsson)

Top 4 redenen waarom u mogelijk nog steeds een VPN nodig hebt met mobiele service

Hier zijn de 4 belangrijkste redenen waarom een VPN beschermt u nog steeds beter dan wanneer u alleen op uw mobiele provider vertrouwt.

1. Bescherm uw privacy

Een VPN gebruiken (virtual private network) verbetert uw online privacy door uw internetverbinding te versleutelen. Deze versleuteling maakt het voor websites en andere entiteiten lastig om uw online activiteiten te volgen. Het is echter belangrijk om op te merken dat terwijl een VPN de specifieke inhoud van uw internetverkeer verbergt, uw mobiele serviceprovider nog steeds het totale dataverbruik kan zien dat aan uw account is gekoppeld.

KLIK HIER VOOR MEER VS NIEUWS

Mobiele dienst providers hebben de mogelijkheid om uw dataverbruikspatronen te monitoren en analyseren. Ze kunnen verschillende soorten metadata verzamelen, zoals uw locatie, de tijden waarop u verbinding maakt en de totale hoeveelheid verbruikte data. Hoewel mobiele netwerkversleuteling een zekere mate van privacy biedt, verhindert het providers niet om toegang te krijgen tot deze informatie.

2. Wanneer mobiele service niet beschikbaar is, kan VPN u nog steeds veilig houden

Wanneer mobiele service niet beschikbaar is, kan een VPN u nog steeds veilig houden. In gebieden waar mobiele service zwak of niet-bestaand is, kunt u gedwongen worden om openbare wifidie notoir onveilig is. Openbare netwerken missen vaak sterke encryptie, waardoor cybercriminelen uw gegevens gemakkelijk kunnen onderscheppen.

Terwijl een VPN biedt geen veiligheid wanneer mobiele service niet beschikbaar is, maar wel veiligheid wanneer u overschakelt naar onveilige netwerken zoals openbare wifi. Een VPN creëert een veilige, gecodeerde tunnel voor uw internetverkeer, waardoor uw informatie wordt beschermd, zelfs wanneer u bent verbonden met kwetsbare openbare wifi-netwerken.

mobiele telefoon

Foutmelding op mobiele telefoon (Kurt “CyberGuy” Knutsson)

DE VERBORGEN KOSTEN VAN GRATIS APPS: UW PERSOONLIJKE GEGEVENS

3. Censuur omzeilen

Internetcensuur verschilt per land, waarbij sommige overheden de toegang tot bepaalde websites en diensten beperken. Bij het reizen naar dergelijke locaties is een VPN kunt u helpen deze beperkingen te omzeilen door uw verbinding via servers in landen met een opener internetbeleid te leiden. Zo krijgt u toegang tot het wereldwijde internet zonder censuur.

KRIJG FOX BUSINESS ONDERWEG DOOR HIER TE KLIKKEN

mobiele telefoonmelding

Melding verboden bericht (Kurt “CyberGuy” Knutsson)

ABONNEER JE OP KURT’S YOUTUBE-KANAAL VOOR SNELLE VIDEOTIPS OVER HET GEBRUIK VAN AL JE TECHNISCHE APPARATEN

4. Minder beperkingen op geografische targeting

Met geotargeting kunt u de toegang tot content beperken op basis van uw fysieke locatie, bijvoorbeeld streamingdiensten, nieuwswebsites en online marktplaatsen. Een VPN Hiermee kunt u een server op een andere locatie kiezen, waardoor uw IP-adres verandert en geografische beperkingen worden omzeild. Zo krijgt u toegang tot een breder scala aan content, ongeacht uw werkelijke locatie.

HOE U VPN’S KUNT GEBRUIKEN ZONDER UW BANKIERENAPPS IN GEVAAR TE BRENGEN

Ongeëvenaarde privacy en veiligheid op mobiele netwerken

Het gebruik van een VPN in combinatie met een mobiele verbinding blijft een belangrijke strategie om uw privacy, veiligheid en vrijheid op internet te verbeteren. Voor de beste VPN-software, zie mijn deskundige beoordeling van de beste VPN’s voor privé browsen op het web op uw Windows-, Mac-, Android- en iOS-apparaten.

HOE U DE PRIVACY EN VEILIGHEID VAN UW HOTSPOT KUNT BEVEILIGEN MET EEN VPN

De belangrijkste inzichten van Kurt

Het is duidelijk dat de digitale wereld vol zit met ongeziene risico’s, zelfs als we ons veilig voelen in de bubbel van onze mobiele netwerken. Het idee dat onze mobiele data een digitaal schild is, is geruststellend, maar het is niet zonder kwetsbaarheden. Of het nu gaat om de verontrustende gedachte om gevolgd te worden door serviceproviders, de angst om verbinding te maken met een dubieuze openbare wifi of de frustratie om digitale muren te raken tijdens het reizen, een VPN is een goed hulpmiddel om het volledige potentieel van internet te ontsluiten, ongehinderd door geografische barrières of censuur. In essentie gaat het bij het integreren van een VPN met uw mobiele service niet alleen om het versterken van de beveiliging. Het gaat om het terugwinnen van uw recht op privacy en onbeperkte toegang tot informatie.

KLIK HIER OM DE FOX NEWS-APP TE KRIJGEN

Hebt u ooit beveiligingsinbreuken op uw mobiele netwerk ondervonden? Hoe heeft dit uw perceptie van mobiele internetveiligheid beïnvloed? Laat het ons weten door ons te schrijven op Cyberguy.com/Contact.

Voor meer van mijn technische tips en beveiligingswaarschuwingen kunt u zich abonneren op mijn gratis CyberGuy Report-nieuwsbrief door naar Cyberguy.com/Nieuwsbrief.

Stel Kurt een vraag of laat ons weten welke verhalen je graag behandeld wilt zien.

Volg Kurt op zijn sociale kanalen:

Antwoorden op de meest gestelde CyberGuy-vragen:

Nieuw van Kurt:

Copyright 2024 CyberGuy.com. Alle rechten voorbehouden.