Tekstberichten die als spamberichten op uw telefoon binnenkomen, zijn in het beste geval hinderlijk en in het slechtste geval een risico voor uw persoonlijke veiligheid. Maar ergens daartussenin ligt een uniek type spam-tekstbericht dat propaganda bevat om u ervan te overtuigen op wie u moet stemmen bij de komende verkiezingen.

Natuurlijk is dit vervelend, maar is het ook iets meer dan dat? Iets gevaarlijkers waar je je bewust van moet zijn?

Als je die ongewenste politieke sms-berichten van fondsenwervers ontvangt, is dit wat je erover moet weten en hoe je je telefoon kunt terugkrijgen en die berichten voorgoed kunt blokkeren. Met de naderende verkiezingen zou je vrij moeten zijn om te stemmen zonder enige invloed van vreemden die je telefoon sms’en. Hoe zijn ze trouwens aan je nummer gekomen?

SCHRIJF JE IN VOOR DE GRATIS NIEUWSBRIEF VAN KURT EN KRIJG DIRECT TOEGANG TOT HET CYBERGUY-RAPPORT

politieke tekst 1

Een man op zijn telefoon (Kurt “CyberGuy” Knutsson)

Wat zijn politieke tekstberichten?

Politieke tekstberichten zijn berichten die via sms worden verzonden door politieke campagnes, partijcomités, politieke actiecomités en belangengroepen. Deze berichten zijn bedoeld om steun, fondsen en stemmen te werven, de publieke opinie te peilen via enquêtes en informatie te verstrekken over politieke evenementen en initiatieven.

Vanwege hun hoge open rates en directe bereik zijn ze een populair hulpmiddel geworden in moderne campagnes. Er is echter een risico dat dergelijke berichten averechts kunnen werken, omdat ontvangers ze opdringerig vinden en ervoor kiezen om in plaats daarvan een andere kandidaat te steunen.

politieke tekst 2

Politieke tekstbericht (Kurt “CyberGuy” Knutsson)

Hoe weet je of een politieke sms legitiem is?

Nu het verkiezingsseizoen nadert, is het belangrijk om waakzaam te zijn voor de politieke sms-berichten die u ontvangt. Hoewel sommige berichten echt kunnen zijn van campagnes of organisaties, kunnen andere oplichting zijn die bedoeld is om u te misleiden.

Hier volgen enkele tips om u te helpen bepalen of deze berichten legitiem zijn:

Controleer op grammaticale fouten: Nepberichten bevatten vaak slechte grammatica, spelfouten of ongemakkelijke zinsstructuren. Legitieme organisaties zorgen er doorgaans voor dat hun communicatie vrij is van dergelijke fouten.

Controleer de bron: Als u een bericht ontvangt dat afkomstig lijkt te zijn van een bekende politieke campagne of organisatie, controleer dit dan door rechtstreeks contact op te nemen met de campagne of organisatie via een telefoonnummer of website die u vertrouwt, en niet via de informatie in het bericht.

Let op onbekende nummers: Legitieme politieke campagnes sturen meestal sms’jes van geïdentificeerde nummers. Scam-sms’jes komen vaak van ongeïdentificeerde of ongewoon lange nummers.

Begrijp merkcommunicatie: Maak uzelf vertrouwd met hoe politieke campagnes zeggen dat ze contact met u zullen opnemen. Veel organisaties bieden richtlijnen op hun websites over hoe legitieme communicatie eruit zal zien.

politieke tekst 3

Een persoon die tekstberichten ontvangt op een mobiele telefoon (Kurt “CyberGuy” Knutsson)

3 GEVAARLIJKSTE TECHNOLOGISCHE BEDREIGINGEN VOOR DE VERKIEZINGEN VAN 2024

Hoe komen ze aan mijn nummer?

Politieke organisaties verkrijgen vaak telefoonnummers uit kiezersregistratiegegevens, die namen, adressen en contactgegevens van geregistreerde kiezers bevatten. Deze gegevens zijn openbaar en toegankelijk voor iedereen die betrokken is bij politieke communicatie.

Bovendien kunnen politieke groepen telefoonnummers kopen van databrokers die uitgebreide profielen samenstellen met behulp van verschillende datapunten, waaronder online activiteit, abonnementen en demografische informatie. In feite hebben ze het telefoonnummer online op een andere manier gevonden, zelfs als u deze campagnevoerders niet rechtstreeks uw telefoonnummer hebt gegeven.

HOE U UW PRIVÉGEGEVENS VAN HET INTERNET KUNT VERWIJDEREN

Betekent dit dat ze mijn gegevens kunnen stelen?

Hoewel de berichten zelf doorgaans geen persoonlijke informatie opleveren, kan het reageren op of reageren op deze teksten wel bijdragen aan de dataprofielen die politieke organisaties bijhouden.

Elke interactie levert extra datapunten op die gebruikt kunnen worden om outreach-strategieën te verfijnen. Wees echter voorzichtig met links in deze berichten, omdat ze mogelijk kunnen leiden tot phishingpogingen indien niet afkomstig van een legitieme bron.

Welke regels gelden voor politieke teksten?

Het zit zo: je zou denken dat de Bel-me-niet-register zou helpen, maar helaas dekt het geen politieke zaken. En die federale wetten over telefooncommunicatie? Die helpen ook niet veel.

Waarom? Nou, het is een lastige situatie. Wetgevers zijn bang om op de tenen van het Eerste Amendement te trappen. En laten we eerlijk zijn: ze moeten zelf de kiezers bereiken. Ze haasten zich dus niet om barrières op te werpen.

Nu is er één regel. Politieke groepen mogen geen autodialers gebruiken om je te spammen met sms’jes, tenzij je hebt aangegeven dat het oké is. Maar hier is het addertje onder het gras: het Hooggerechtshof heeft autodialers zo gedefinieerd dat veel sms-technologie eronder valt.

Dus, wat betekent dit voor jou? Nou, als je ooit een politieke meme hebt geliked, een online enquête over democratie hebt ingevuld of hebt gedoneerd aan een goed doel, dan heb je jezelf misschien wel op hun radar gezet. Het is een soort open seizoen voor politieke sms’ers.

politieke tekst 4

Een man ontvangt een politieke sms op zijn smartphone (Kurt “CyberGuy” Knutsson)

HOE AI KIEZERS KAN MANIPULEREN EN VERKIEZINGEN KAN ONDERMIJNEN, EN DE DEMOCRATIE KAN BEDREIGEN

De beste manieren om politieke sms-berichten te stoppen en veilig te blijven op uw telefoon

1. Blokkeer het contact

Als u regelmatig oproepen en berichten van hetzelfde nummer ontvangt, kunt u dit blokkeren om te voorkomen dat die oproepen en sms’jes u bereiken. Dit is effectief als de berichten van hetzelfde nummer komen, maar kan minder effectief zijn als de afzender meerdere nummers gebruikt.

Op iPhone

  • Open de Berichten-app en zoek de politieke tekstboodschap
  • Tik op de bericht om het te openen
  • Tik op de telefoonnummer of Contactnaam bovenaan het scherm
  • Tik op de “i“informatie-icoon.
  • Scroll naar beneden en selecteer Blokkeer deze beller
  • Bevestig door te tikken Blokkeer Contact

Op Android

SDe instellingen kunnen variëren, afhankelijk van de fabrikant van uw Android-telefoon.

  • Open de Berichten toepassing en vind de politieke tekstboodschap.
  • Kraan En houd de boodschap vast totdat er een menu verschijnt.
  • Tik op de Blok optie (dit kan ook worden gelabeld als Bloknummer of Toevoegen aan spam(afhankelijk van uw apparaat)
  • Bevestig door te tikken OK of Blok.

2. Reageer en/of dien een klacht in

Reageren op de tekst met Stop, Uitschrijven of Annuleren kunt u afmelden voor toekomstige communicatie van die afzender. De Federal Communications Commission (FCC) biedt ook opties om ongevraagde sms’jes te melden door ze door te sturen naar 7726 (“SPAM”) of online een klacht in te dienen.

politieke tekst 5

Reageren op een tekst met Stop (Kurt “CyberGuy” Knutsson)

3. Verwijder en rapporteer ongewenste e-mail

Op zowel iPhone als Android kun je ongewenste berichten verwijderen en als junk rapporteren. Dit doe je zo:

Op iPhone

  • Als een afzender niet in uw contactenlijst staat en u nog niet hebt geantwoord, ziet u een Rapporteer rommel optie onder het bericht.
  • Selecteer deze optie om het bericht te verwijderen en uw beslissing te bevestigen door te klikken Verwijder en rapporteer ongewenste e-mail om dit te melden bij Apple en uw provider.

Androïde

SDe instellingen kunnen variëren, afhankelijk van de fabrikant van uw Android-telefoon.

  • Open de Berichten-app en vind het ongewenste bericht
  • Kraan En uitstel de boodschap totdat er een menu verschijnt
  • Selecteer Spam melden of Rapporteer rommel van het menu
  • Bevestig de actie om het bericht te verwijderen en het te melden aan uw provider
politieke tekst 6

Meld rommel en verwijder en meld rommel op de iPhone (Kurt “CyberGuy” Knutsson)

4. Filter onbekende afzenders

Zowel iPhone als Android hebben functies om berichten van onbekende afzenders te filteren, waardoor u minder last hebt van ongewenste sms-berichten.

Op iPhone

  • Open de Instellingen-app
  • Scroll naar beneden en selecteer Berichten
  • Scroll nogmaals naar beneden om Filter onbekende afzenders en schakel het om op

Op Android

SDe instellingen kunnen variëren, afhankelijk van de fabrikant van uw Android-telefoon.

  • Open de Berichten-app
  • Tik op de driepunts menu-icoon in de rechterbovenhoek
  • Selecteer Instellingen uit het drop-down menu
  • Kiezen Spambeveiliging
  • Schakel in Spambeveiliging inschakelen om berichten van onbekende afzenders in een aparte map te filteren

5. Neem contact op met de politieke campagne

Als laatste redmiddel kunt u contact opnemen met het campagnekantoor om het bericht te melden. Dit kan helpen toekomstige communicatie te voorkomen en het probleem onder de aandacht van de campagne te brengen, vooral als ze de best practices niet volgen.

6. Investeer in diensten voor het verwijderen van persoonlijke gegevens

Om het aantal ongewenste politieke tekstberichten verder te verminderen, kunt u overwegen om te investeren in persoonlijke data verwijderingsservices. Hoewel geen enkele service belooft om al uw data van het internet te verwijderen, is het hebben van een verwijderingsservice geweldig als u het proces van het verwijderen van uw informatie van honderden sites continu gedurende een langere periode wilt monitoren en automatiseren. Bekijk hier mijn topkeuzes voor dataverwijderingsservices.

7. Klik nooit op links in politieke teksten

Wees voorzichtig met links en klik niet op links in politieke teksten, omdat deze malware kunnen bevatten of naar frauduleuze websites kunnen leiden. Wees u er ook van bewust dat sommige politieke teksten nep kunnen zijn, ontworpen om u te misleiden of te bedriegen. Oplichters vermommen zich vaak als legitieme politieke campagnes, non-profitorganisaties of overheidsinstanties om de toegenomen communicatie in het verkiezingsseizoen te misbruiken. Deze nepteksten kunnen proberen persoonlijke informatie te verkrijgen of frauduleuze donaties te vragen door een gevoel van urgentie of paniek te creëren.

De beste manier om uzelf te beschermen tegen kwaadaardige links die malware installeren en mogelijk toegang hebben tot uw privé-informatie, is om sterke antivirussoftware op al uw apparaten te installeren. Deze bescherming kan u ook waarschuwen voor phishing-e-mails en ransomware-scams, waardoor uw persoonlijke informatie en digitale activa veilig blijven. Ontvang mijn keuzes voor de beste antivirusbeschermingswinnaars van 2024 voor uw Windows-, Mac-, Android- en iOS-apparaten.

HET MAAS IN DE ‘BEL-MIJ-NIET’-LIJST: WAAROM UW TELEFOON NOG STEEDS NIET STOPT MET OVERGAAN

De belangrijkste inzichten van Kurt

Politieke sms-berichten kunnen vervelend zijn, maar ze kunnen ook een risico vormen voor uw privacy en uw stemgedrag beïnvloeden. Nu de verkiezingen naderen, is het essentieel om de controle over uw telefoon te nemen en deze ongewenste berichten te blokkeren. Vergeet niet dat uw stem uw stem is. Laat deze niet overstemmen door ongevraagde sms’jes. Door te begrijpen hoe u deze communicatie kunt beheren, kunt u zich richten op het maken van weloverwogen keuzes in dit verkiezingsseizoen, vrij van invloeden van buitenaf.

Heb je ooit een politieke sms ontvangen? Wat stond erin? Kwamen ze steeds terug? Heb je een van deze methoden geprobeerd om het te stoppen? Laat het ons weten door ons te schrijven op Cyberguy.com/Contact.

Voor meer van mijn technische tips en beveiligingswaarschuwingen kunt u zich abonneren op mijn gratis CyberGuy Report-nieuwsbrief door naar Cyberguy.com/Nieuwsbrief.

Stel Kurt een vraag of laat ons weten welke verhalen je graag behandeld wilt zien.

Volg Kurt op zijn sociale kanalen:

Antwoorden op de meest gestelde CyberGuy-vragen:

Copyright 2024 CyberGuy.com. Alle rechten voorbehouden.