De lucht- en ruimtevaartindustrie gonst van de recente eerste vlucht van de Model 437 Vanguard, een geavanceerde technologiedemonstrator ontwikkeld door Scaled Composites in samenwerking met Northrop Grumman. Dit revolutionaire oorlogsvliegtuig combineert geavanceerde ontwerpprincipes met state-of-the-art digitale engineeringtechnieken.

ONTVANG VEILIGHEIDSWAARSCHUWINGEN, DESKUNDIGE TIPS – SCHRIJF JE IN VOOR KURT’S NIEUWSBRIEF – HET CYBERGUY-RAPPORT HIER

Nieuw multifunctioneel militair gevechtsvliegtuig neemt de vlucht

Model 437 Vanguard (Northrop Grumman) (Kurt “CyberGuy” Knutsson)

Van concept naar realiteit

De reis van de Model 437 Vanguard begon in 2021 als een conceptueel ontwerp voor een geavanceerde loyal wingman luchtgevechtsdrone. Na verloop van tijd evolueerde het naar een bemande variant, wat de veelzijdigheid en aanpasbaarheid van het ontwerp liet zien. Op 29 augustus 2024 steeg het vliegtuig voor het eerst op in Mojave Air and Space Port in Californië, wat een belangrijke mijlpaal in de ontwikkeling markeerde.

We hebben contact opgenomen met Scaled Composites over de eerste vlucht en hun testpiloot, Brian Maisler, vertelt ons: “De eerste vlucht van vandaag was in een goede jet met een geweldig team: dit is het beste deel van mijn baan. Dank aan iedereen en hun twee jaar hard werken, wat heeft geresulteerd in een saaie en leuke dag.”

Nieuw multifunctioneel militair gevechtsvliegtuig neemt de vlucht

Model 437 Vanguard (Northrop Grumman) (Kurt “CyberGuy” Knutsson)

MILITAIRE ROBOT BESCHERMT SOLDATEN TEGEN CHEMISCHE EN BIOLOGISCHE GEVAREN

Indrukwekkende specificaties en mogelijkheden

De Vanguard heeft indrukwekkende specificaties, met een spanwijdte en lengte van 41 voet elk, een bruto startgewicht van 10.000 pond en een bereik van ongeveer 3.000 zeemijl. Het biedt een uithoudingsvermogen van zes uur en heeft een laadvermogen van maximaal 2.000 pond.

Het vliegtuig wordt aangestuurd door een enkele Pratt & Whitney 535-motor, die 3.400 pond stuwkracht levert. Daarnaast heeft de Vanguard een V-staartconfiguratie en een bovenaan gemonteerde luchtinlaat achter de cockpit.

HOE U UW PRIVÉGEGEVENS UIT DE INTERNET

Nieuw multifunctioneel militair gevechtsvliegtuig neemt de vlucht

Model 437 Vanguard (Northrop Grumman) (Kurt “CyberGuy” Knutsson)

NIEUWE RAS MILITAIRE AI ROBO-HONDEN KUNNEN HET GEHEIME WAPEN VAN DE MARINES ZIJN

Multimission-mogelijkheden

De Vanguard is ontworpen als een multimissieplatform dat verschillende ladingen kan vervoeren, waaronder een interne wapenruimte met ruimte voor twee AIM-120-raketten en de mogelijkheid voor zijwaarts gerichte radarsystemen. Deze flexibiliteit positioneert het vliegtuig als een waardevolle aanwinst voor toekomstige militaire operaties, en voldoet mogelijk aan de vereisten voor geavanceerde onbemande gevechtsvliegtuigprogramma’s.

Hoewel de Model 437 Vanguard momenteel een bemand vliegtuig is, is het ontworpen met autonome mogelijkheden in gedachten. Volgens Northrop Grumman zouden toekomstige iteraties van de Vanguard volledig autonoom kunnen zijn, wat tactische toepassingen voor autonome programma’s demonstreert. De ontwikkeling van het vliegtuig is onderdeel van een breder “loyal wingman”-concept, gericht op het creëren van betaalbare, multimission drones die missies met een hoog risico kunnen uitvoeren om het gevaar voor menselijke piloten te verminderen.

Nieuw multifunctioneel militair gevechtsvliegtuig neemt de vlucht

Model 437 Vanguard (Northrop Grumman) (Kurt “CyberGuy” Knutsson)

Amerikaanse militaire straaljagers worden al 17 uur lang aangestuurd door kunstmatige intelligentie – moet u zich zorgen maken?

Digitale innovatie als kern

Een van de meest baanbrekende aspecten van de Model 437 Vanguard is het ontwikkelingsproces. Northrop Grumman’s Digital Pathfinder-initiatief speelde een cruciale rol in deze inspanning, door geavanceerde digitale engineeringtools te gebruiken om de verwijderbare vleugelassemblages van het vliegtuig te ontwerpen en te produceren.

Deze digital-first-aanpak heeft indrukwekkende resultaten opgeleverd, waaronder een vermindering van engineering rework tot minder dan 1%, een aanzienlijke verbetering vergeleken met de typische 15% tot 20% die geassocieerd wordt met traditionele methoden. Bovendien hebben de gestroomlijnde test- en certificeringsprocessen geresulteerd in aanzienlijke kosten- en tijdbesparingen.

ABONNEER JE OP KURT’S YOUTUBE-KANAAL VOOR SNELLE VIDEOTIPS OVER HET GEBRUIK VAN AL JE TECHNISCHE APPARATEN

Nieuw multifunctioneel militair gevechtsvliegtuig neemt de vlucht

Model 437 Vanguard (Northrop Grumman) (Kurt “CyberGuy” Knutsson)

De belangrijkste inzichten van Kurt

Terwijl de Model 437 Vanguard zijn testen en ontwikkeling voortzet, is het duidelijk dat dit vliegtuig een belangrijke rol zou kunnen spelen in het herdefiniëren van luchtgevechtscapaciteiten. De combinatie van stealth, veelzijdigheid en geavanceerde technologie maakt het een formidabel platform voor een breed scala aan missies. Bovendien zullen de lessen die zijn geleerd uit het ontwikkelingsproces van de Vanguard waarschijnlijk toekomstige vliegtuigprogramma’s in de hele industrie beïnvloeden. Het succes van het Digital Pathfinder-initiatief toont het potentieel voor snellere, efficiëntere en kosteneffectievere vliegtuigontwikkeling.

Wat vindt u van de ontwikkeling en mogelijke inzet van autonome gevechtsvliegtuigen zoals de Model 437 Vanguard? Laat het ons weten door ons te schrijven op Cyberguy.com/Contact.

Voor meer van mijn technische tips en beveiligingswaarschuwingen kunt u zich abonneren op mijn gratis CyberGuy Report-nieuwsbrief door naar Cyberguy.com/Nieuwsbrief.

Stel Kurt een vraag of laat ons weten welke verhalen je graag behandeld wilt zien.

Volg Kurt op zijn sociale kanalen:

Antwoorden op de meest gestelde CyberGuy-vragen:

Nieuw van Kurt:

Copyright 2024 CyberGuy.com. Alle rechten voorbehouden.