Robocalls nemen toewaarbij Amerikanen in april iets meer dan 4,4 miljard ontvingen, zo blijkt uit een recent rapport.

Hoewel niet al deze telefoontjes schadelijk waren (sommige hadden betrekking op telemarketingcampagnes, zoals politieke campagnes, en andere waren openbare diensten of betalingsmeldingen), werd een groot deel gedaan door oplichters die vaak beloofden uw belastingen te innen.

Ik bespreek de gevaren van robocalls uitgebreid en beschrijf een aantal manieren waarop u uzelf kunt beschermen.

ONTVANG VEILIGHEIDSWAARSCHUWINGEN, DESKUNDIGE TIPS – SCHRIJF JE IN VOOR KURT’S NIEUWSBRIEF – HET CYBERGUY-RAPPORT HIER

robocalls 1

Een vrouw gefrustreerd door robocalls (Kurt “CyberGuy” Knutsson)

Wat u moet weten

Volgens een rapport van de Amerikaanse overheid werden Amerikaanse consumenten in april geconfronteerd met ruim 4,4 miljard robocalls, een stijging van 3,4% ten opzichte van maart. rapport door de YouMail-appGemiddeld waren er 146,9 miljoen robocalls per dag en 1.700 per seconde, een stijging ten opzichte van de 137,6 miljoen per dag en 1.592 per seconde in maart.

Het aantal scam calls schoot omhoog, met een sprong van 73% van 345 miljoen in maart naar meer dan 710 miljoen in april. Dit was vooral opvallend omdat alle andere soorten calls gelijk bleven of zelfs daalden. Met de toename van scam calls, bereikten ongewenste calls 2,25 miljard in april, wat meer dan de helft van alle robocalls die maand uitmaakte.

Zelfs met de toename, zegt YouMail dat we nu vijf maanden op rij minder dan 150 miljoen oproepen per dag hebben en zes maanden op rij een daling van robocalls ten opzichte van vorig jaar. Dus, de zaken waren in 2023 eigenlijk slechter.

“Het volume van de robocalls is nu al bijna zes maanden relatief stabiel, ondanks enkele maandelijkse schommelingen”, aldus YouMail CEO Alex Quilici. “Dit suggereert dat de inspanningen van regelgevers en de industrie helpen om het aantal oproepen terug te brengen tot een aanzienlijk lager niveau dan ze zelfs een jaar geleden waren.”

robocalls 2

Illustratie van een oplichter op het werk (Kurt “CyberGuy” Knutsson)

4,3 MILJOEN AMERIKANEN ONTHULD IN GROTE GEGEVENSLEK VAN ZIEKTEBESPARINGSREKENINGEN

De meeste oplichtingsoproepen hadden betrekking op belastingen

De meest lastige robocalls in april gingen allemaal over belastingen. Eén campagne liet vooraf opgenomen berichten achter waarin werd beweerd dat het uw belastingschulden als bij toverslag kon laten verdwijnen.

“Hallo, ik denk dat ik je gemist heb. Ik ben Angie van US Tax Experts. Ik heb je vorige week ook geprobeerd en dit is een vervolgmelding over het nieuwe programma met nul belasting dat voor je openstaat. Het lijkt erop dat je mogelijk nog wat geld uit het verleden hebt dat we met deze nieuwe deal kunnen vereffenen. Dus in principe wordt het niet-inbaar, maar je moet je deze maand wel inschrijven,” zei een robocaller, voordat hij een nummer achterliet om terug te bellen.

Een andere vorm van oplichting beweert dat alle achterstallige belastingschulden door een ‘economisch herstelprogramma’ niet meer geïnd kunnen worden. Dit betekent dat u geen achterstallige belastingen meer hoeft terug te betalen.

KLIK HIER VOOR MEER VS NIEUWS

Deze robocallcampagne is enorm, met tientallen miljoenen oproepen per maand van duizenden verschillende nummers. De oplichters erachter overtreden de regels van telemarketing en richten zich, op basis van talloze spamrapporten, op mensen die nooit om een ​​oproep hebben gevraagd.

Om het nog erger te maken, klinken de gesprekken als persoonlijke voicemails in plaats van vooraf opgenomen berichten. Wanneer u het nummer terugbelt dat ze u geven, worden u geconfronteerd met eisen voor vooruitbetalingen en persoonlijke informatie, maar u krijgt er niets voor terug. Deze oplichters zijn op mensen gericht met belastingschuldwaardoor valse hoop op een snelle oplossing werd geboden.

robo-oproepen 3

Illustratie van een oplichter op het werk (Kurt “CyberGuy” Knutsson)

BIJNA 1 MILJOEN MEDICARE-BEGUNSTIGDEN KRIJGEN TE MAKEN MET DATABREUK

4 manieren om uzelf te beschermen tegen robocall-fraude

Hieronder vindt u een aantal tips om de kans te verkleinen dat u slachtoffer wordt van robocallfraude.

1. Investeer in een service voor het verwijderen van gegevens: Oplichters krijgen uw contactnummer en andere gegevens in handen omdat deze gemakkelijk op internet beschikbaar zijn. Hoewel geen enkele service belooft al uw gegevens van internet te verwijderen, is een verwijderingsservice geweldig als u het proces van het verwijderen van uw informatie van honderden sites continu gedurende een langere periode wilt monitoren en automatiseren. Bekijk hier mijn topkeuzes voor dataverwijderingsservices.

KRIJG FOX BUSINESS ONDERWEG DOOR HIER TE KLIKKEN

2. Wees voorzichtig met onbekende oproepen: Als u de beller niet herkent, laat hem dan naar voicemail gaan. Oplichters gebruiken vaak vervalste nummers om het te laten lijken alsof het om een ​​lokaal gesprek gaat. Gebruik apps voor het blokkeren van oproepen om verdachte nummers te blokkeren en het aantal robocalls dat u ontvangt te verminderen.

3. Deel nooit persoonlijke informatie: Als u per ongeluk een scam-oproep beantwoordt, geef dan nooit persoonlijke of financiële gegevens. Legitieme bedrijven vragen niet om die informatie via de telefoon.

4. Meld het gesprek: Meld robocalls bij de Federal Trade Commission (FTC) of de gelijkwaardige autoriteit van uw land. Hoe meer meldingen ze krijgen, hoe beter ze deze scams kunnen aanpakken.

5. Voeg uw nummer toe aan het Nationaal Bel-me-niet-register: Dit is een gratis service die voorkomt dat telemarketeers u bellen. Zodra u uw telefoonnummer registreert, moeten telemarketeers binnen 31 dagen stoppen met u te bellen. Er zijn verschillende manieren om dit te doen. U kunt het register bellen op 1-888-382-1222 vanaf het telefoonnummer dat u in de “bel-me-niet”-lijst wilt opnemen. U kunt ook naar belniet.gov en klik op de knop “Registreer uw telefoon”. Voer het telefoonnummer in dat u wilt registreren.

U kunt maximaal drie telefoonnummers tegelijk registreren. Zorg ervoor dat u uw e-mailadres opgeeft om de bevestiging te bevestigen en robocalls te elimineren. Vergeet niet dat het Do Not Call Registry niet alle ongewenste oproepen stopt, zoals die van politieke organisaties, liefdadigheidsinstellingen en incassobureaus.

GROOTSTE GESTOLEN WACHTWOORDDATABASE TER WERELD GEÜPLOAD NAAR CRIMINEEL FORUM

De belangrijkste inzichten van Kurt

Met de toename van robocall-fraude, met name rondom belastingschulden, is het cruciaal om alert te blijven. Als u een verdachte oproep krijgt, deel dan geen persoonlijke of financiële informatie. Gebruik apps voor het blokkeren van oproepen en meld ongewenste oproepen bij de FTC of andere relevante autoriteiten. Deze stappen kunnen u helpen voorkomen dat u slachtoffer wordt van deze oplichting. Ondanks de toename in april, liggen de totale robocall-volumes nog steeds lager dan vorig jaar. Hoewel oplichters zich ontwikkelen, beginnen de voortdurende inspanningen van toezichthouders en telecombedrijven hun vruchten af ​​te werpen.

KLIK HIER OM DE FOX NEWS-APP TE KRIJGEN

Heb je ooit een scam-call gehad over belastingschulden? Wat gaf je de tip dat het een scam was? Laat het ons weten door ons te schrijven op Cyberguy.com/Contact

Voor meer van mijn technische tips en beveiligingswaarschuwingen kunt u zich abonneren op mijn gratis CyberGuy Report-nieuwsbrief door naar Cyberguy.com/Nieuwsbrief

Stel Kurt een vraag of laat ons weten welke verhalen je graag behandeld wilt zien

Volg Kurt op zijn sociale kanalen

Antwoorden op de meest gestelde CyberGuy-vragen:

Nieuw van Kurt:

Copyright 2024 CyberGuy.com. Alle rechten voorbehouden.