Wist u dat babyfoons al sinds de jaren 30 bestaan? Ouders vertrouwen al lang op deze apparaten om hun kleintjes in de gaten te houden en hun veiligheid te garanderen. In de loop der jaren zijn babyfoons enorm verbeterd, evolueren met technologie om nog meer functies te bieden.
Deze ontwikkelingen brengen echter ook nieuwe uitdagingen met zich mee, namelijk: risico op hackenVerschillende soorten babyfoons hebben verschillende beveiligingsniveaus, wat betekent dat sommige kwetsbaarder zijn dan andere.
Hier volgen enkele praktische tips om uw babyfoon te beschermen tegen hackers, zodat u met een gerust hart uw baby kunt laten slapen.
Ja, babyfoons kunnen gehackt worden
Zoals de meeste technologische apparaten kunnen babyfoons worden gehackt. Er zijn echter verschillende factoren die de vatbaarheid voor hacking bepalen, zoals algehele netwerkbeveiligingbeveiligingsfuncties van het apparaat en type monitor.
Netwerkbeveiliging
Laten we het eerst over je wifi-netwerk thuis hebben. Je weet toch wel dat je je voordeur niet wagenwijd open laat staan? Nou, een onbeveiligd wifi-netwerk is zoiets, maar dan voor al je online spullen. Denk er maar eens over na. Je babyfoon, je telefoons, je laptops, zelfs je slimme koelkast, ze hangen allemaal rond op dit netwerk. Als het niet goed is beveiligd met een sterk wachtwoord en solide encryptie, is het alsof je de hele buurt uitnodigt om door je ramen te gluren.
Apparaatbeveiliging
Laten we het nu over je eigen babyfoon hebben. Je zou denken dat alle babyfoons over eersteklas beveiliging beschikken, toch? Helaas is dat niet altijd het geval. Sommige babyfoons zijn net forten; ze versleutelen elk stukje data dat ze versturen. Dat betekent dat al die schattige gekir en gegorgel (en af en toe een schreeuwsessie om 3 uur ’s nachts) worden verhaspeld, zodat alleen jij ze kunt verstaan.
Maar hier is het addertje onder het gras: niet alle babyfoons doen dit. Sommige zenden de grootste hits van uw baby uit voor iedereen met de juiste apparatuur om af te stemmen. Het is alsof ze hun eigen kleine radiostation runnen, en u wilt absoluut niet dat willekeurige mensen afstemmen.
Dus, wat moet een ouder doen? Wanneer u een babyfoon koopt, kijk dan naar woorden als “versleuteld” of “veilige transmissie” in de productbeschrijving. Als u die informatie niet kunt vinden, neem dan contact op met de fabrikant en vraag het. De privacy van uw baby is de extra moeite waard.
WAT IS KUNSTMATIGE INTELLIGENTIE (AI)?
Inzicht in de veiligheid van babyfoons
Hoewel de meeste soorten babyfoons gehackt kunnen worden, varieert de kans op en het type hacking per apparaat.
Analoge babyfoons: Hoewel deze op oudere technologie draaien, kunnen hackers die in de buurt zijn, de frequentie ervan mogelijk onderscheppen.
Frequentie-hopping spread spectrum babyfoons: Hoewel deze ook analoog zijn, schakelt hun technologie snel van frequentie, waardoor het veel moeilijker is om het signaal te onderscheppen. Van de drie verschillende soorten babyfoons worden deze beschouwd als de veiligste of moeilijkste voor hackers om te infiltreren.
Babyfoons met internettoegang: Dit zijn modernere babyfoons die via een bekabelde of draadloze verbinding met het internet kunnen worden verbonden. Deze zijn het makkelijkst te hacken omdat ze toegankelijk zijn via de internetnetwerken waarmee ze zijn verbonden, evenals beveiligingsmaatregelen die specifiek zijn voor het apparaat, die kunnen worden gecompromitteerd.
DE BESTE BABYFOON VOOR VEILIGHEID EN ZEKERHEID IN 2024
HOE JE KUNT CONTROLEREN OF IEMAND JE WIFI STEELT
Hoe kom je erachter of hackers je babyfoon hebben gecompromitteerd?
Nu u weet dat babyfoons gehackt kunnen worden, vindt u hieronder signalen die erop kunnen wijzen dat uw babyfoon gehackt is.
1. Gedragsveranderingen: Als de camera, het geluid of de functies van de babyfoon plotseling veranderen, kan dit betekenen dat iemand anders toegang heeft tot uw apparaat.
2. Onherkenbare apparaten in uw netwerk: Als u een babyfoon met internettoegang gebruikt en merkt dat er iets mis is onherkenbare apparaten Als uw babyfoon verbinding maakt met uw internetnetwerk, kan dit betekenen dat hackers toegang hebben gekregen tot uw netwerk en dat uw babyfoon gevaar loopt.
3. Vreemde audio: Als u onherkenbare stemmen of geluiden hoort uit uw babyfoon die tweerichtingscommunicatie ondersteunt, kan dit betekenen dat uw babyfoon is gehackt.
4. Toename van uw dataverbruik: De meeste monitoren gebruiken data wanneer ze actief worden bekeken of gebruikt. Als u merkt dat het dataverbruik toeneemt, kan dit betekenen dat hackers toegang hebben tot uw gegevens.
5. Wijzigingen in de beveiligingsinstellingen: Wijzigingen in de beveiligingsinstellingen van uw babyfoon, zoals wachtwoordwijzigingen of resetverzoeken, kunnen een waarschuwingssignaal zijn. Vooral als het wachtwoord is gewijzigd om toegang te krijgen tot uw apparaat, kan dit betekenen dat hackers uw babyfoon hebben gecompromitteerd.
HOE UW CONNECTED HOME-APPARATEN U BLOOT KUNNEN STELLEN AAN UW GEZONDHEID
Hoe u uw babyfoon kunt beveiligen
Het beveiligingsniveau wordt bepaald door het type babyfoon en de individuele functies ervan. Hieronder vindt u een aantal manieren om de beveiliging van uw babyfoon te vergroten:
1. Beperk externe toegang: Schakel indien mogelijk de externe functies van de babyfoon uit of beperk deze wanneer deze niet nodig zijn. Dit vermindert potentiële toegangspunten voor hackers.
KRIJG FOX BUSINESS ONDERWEG DOOR HIER TE KLIKKEN
2. Gebruik een sterk, uniek alfanumeriek wachtwoord: Sommige gebruikers gebruiken het standaardwachtwoord van de fabrikant, waardoor die apparaten het primaire doelwit van hackers blijven. Door het wachtwoord te veranderen naar sterk, complex en uniek, wordt het minder waarschijnlijk dat hackers er een doelwit van maken. We hebben het over een mix van hoofdletters, kleine letters, cijfers en symbolen. En gebruik alsjeblieft, omwille van slapeloze nachten, niet “baby123” of de verjaardag van je kind. Hackers zijn dol op dat soort dingen. Overweeg ook om een wachtwoordbeheerder om complexe wachtwoorden te genereren en op te slaan.
3. Schakel extra beveiligingsfuncties in: Als uw apparaat functies ondersteunt zoals twee-factor authenticatie of biometrische login, schakel ze in. Deze voegen extra beveiligingslagen toe, waardoor het voor onbevoegde gebruikers moeilijker wordt om toegang te krijgen tot uw systeem.
4. Beveilig uw internetnetwerk: Zorg ervoor dat het internetnetwerk waarmee de babyfoon verbinding maakt, achter een sterk wachtwoord zit. Overweeg om een apart gastnetwerk voor uw babyfoon. Controleer uw routerinstellingen via het IP-adres van de router (vaak te vinden aan de achterkant of onderkant van de fysieke router) of via de beheerdersinterface van uw router. Zoek naar WPA3-encryptie; het is de nieuwste en beste manier om uw netwerk veilig te houden. Als dat geen optie is, is WPA2 nog steeds behoorlijk goed. Blijf gewoon uit de buurt van WEP; het is ongeveer net zo veilig als een papieren slot op een bankkluis. Bekijk onze ‘Toprouters voor de beste beveiliging 2024’.
5. Werk de software en firmware van uw apparaat bij: Sommige babyfoons krijgen firmware- en software-upgrades om gelijke tred te houden met veranderende beveiligingsproblemen. Houd uw apparaat up-to-date, zodat bekende kwetsbaarheden niet door hackers kunnen worden uitgebuit.
6. Schakel de monitor uit als u deze niet gebruikt: Met deze eenvoudige stap kunt u de kansen voor potentiële hackers aanzienlijk verkleinen.
HOE U AL UW APPARATEN KUNT UPDATEN EN ZE VEILIG HOUDT
De belangrijkste inzichten van Kurt
Zoals bij elk ander stukje technologie, waar hackers een kwetsbaarheid kunnen vinden, zullen ze die misbruiken. Helaas kunnen babyfoons, afhankelijk van hun type en functies, net zo kwetsbaar zijn als elk ander type consumententechnologie. Hoe meer ze verbonden zijn met een netwerk dat gecompromitteerd kan worden, hoe kwetsbaarder ze zijn voor hackers. Maar net als bij andere consumentenelektronica kunnen belangrijke beveiligingsmaatregelen zoals sterke, complexe wachtwoorden en tweestapsverificatie een lange weg afleggen om hackers ervan te weerhouden uw babyfoon te compromitteren.
KLIK HIER OM DE FOX NEWS-APP TE KRIJGEN
Heb je eerder een babyfoon gebruikt? Heb je ongebruikelijke activiteiten opgemerkt bij het gebruik van je babyfoon? Welke veiligheidsmaatregelen heb je genomen om ervoor te zorgen dat je babyfoon veilig is voor hackers? Laat het ons weten door ons te schrijven op Cyberguy.com/Contact.
Voor meer van mijn technische tips en beveiligingswaarschuwingen kunt u zich abonneren op mijn gratis CyberGuy Report-nieuwsbrief door naar Cyberguy.com/Nieuwsbrief.
Stel Kurt een vraag of laat ons weten welke verhalen je graag behandeld wilt zien.
Volg Kurt op zijn sociale kanalen:
Antwoorden op de meest gestelde CyberGuy-vragen:
Nieuw van Kurt:
Copyright 2024 CyberGuy.com. Alle rechten voorbehouden.