Kijk omhoog, New Yorkers.

De wolkenkrabbers van de stad krijgen een hightech glazenwasserij, waarbij één glimmend raam tegelijk wordt schoongemaakt.

De 45 verdiepingen tellende kantoortoren op 1133 Avenue of the Americas heeft zojuist geschiedenis geschreven als ’s werelds eerste wolkenkrabber die Ozmo verwelkomt, een geautomatiseerd raamreinigingssysteem dat trekt de aandacht en verandert het spel.

ONTVANG VEILIGHEIDSWAARSCHUWINGEN, DESKUNDIGE TIPS – SCHRIJF JE IN VOOR KURT’S NIEUWSBRIEF – HET CYBERGUY-RAPPORT HIER

robot wast ramen 1

Ozmo, de ramenwasrobot (Skyline Robotica)

De glazenwasserrobot met uitzicht

Ozmo is geen doorsnee glazenwasser. Dit geavanceerde systeem bestaat uit een paar Kuka robotarmen die op een schoonmaakplatform zijn gemonteerd dat aan het dak van het gebouw hangt. Elke arm is uitgerust met een borstelkop en watertoevoer, klaar om zelfs het hardnekkigste vuil aan te pakken.

KRIJG FOX BUSINESS ONDERWEG DOOR HIER TE KLIKKEN

Maar de echte magie van Ozmo zit in zijn hersenen. De robot gebruikt krachtsensoren om de kwetsbaarheid van elk raam te meten, door precies de juiste hoeveelheid druk toe te passen voor een perfecte reiniging. Lidarsensoren en AI-algoritmen helpen Ozmo om door zijn verticale wereld te navigeren, en stabiliteit te behouden, zelfs als de wind opsteekt.

robot wast ramen 2

Ozmo, de ramenwasrobot (Skyline Robotica)

UW VOLGENDE AFHAALHAMBURGER KAN BIJ UW DEUR WORDEN AFGELEVERD VIA ROBOT LEVERING

Mensen en robots werken samen

Hoewel Ozmo een sprong voorwaarts in automatisering vertegenwoordigt, is het nog niet helemaal klaar om solo te gaan. Voorlopig bestuurt een menselijke operator het systeem vanaf het dak van het gebouw. ​​Deze samenwerking tussen menselijke expertise en robotprecisie wijst op een toekomst waarin gevaarlijke banen veiliger en efficiënter worden. Skyline Robotics, het bedrijf achter Ozmo, zegt zelfs dat de robot ramen drie keer sneller schoonmaakt dan traditionele menselijke ramenwassers.

HOE U UW PRIVÉGEGEVENS VAN HET INTERNET KUNT VERWIJDEREN

robot wast ramen 3

Ozmo, de ramenwasrobot (Skyline Robotica)

WKUN JE JE GLIMLACH AAN EEN ROBOT VERTROUWEN?

De industrie opruimen

De glasreinigingsindustrie, die jaarlijks $ 40 miljard waard is, kampt met uitdagingen. Met 75% van de glasreinigers in de VS boven de 40 en slechts 9% tussen de 20 en 30, is er een groeiend tekort aan arbeidskrachtenOzmo biedt een oplossing die niet alleen deze leemte opvult, maar ook nieuwe, op technologie gerichte banen creëert.

WAT IS KUNSTMATIGE INTELLIGENTIE (AI)?

robot wast ramen 4

Ozmo, de ramenwasrobot (Skyline Robotica)

HERINNER JE JE DIE ROBOTHOND? DIE IS TERUG MET EEN ‘WHEELY’ COOLE UPGRADE

De robot voor het wassen van ramen staat op het punt wereldwijd te worden

Skyline Robotics stopt niet bij de Big Apple. Er zijn al plannen voor implementaties in Londen, met patenten die zijn vastgelegd in Japan en Singapore. Deze wereldwijde expansie zou skylines en arbeidsmarkten wereldwijd kunnen transformeren.

robot wast ramen 5

Ozmo, de ramenwasrobot (Skyline Robotica)

ABONNEER JE OP KURT’S YOUTUBE-KANAAL VOOR SNELLE VIDEOTIPS OVER HET GEBRUIK VAN AL JE TECHNISCHE APPARATEN

De belangrijkste inzichten van Kurt

De komst van Ozmo in New York City markeert meer dan alleen schonere ramen. Het vertegenwoordigt een verschuiving in de manier waarop we stedelijk onderhoud en de veiligheid van werknemers benaderen. Naarmate onze steden groter en complexer worden, zullen innovaties zoals Ozmo een cruciale rol spelen om ze glanzend en functioneel te houden. Hoewel sommigen zich zorgen maken over het verdwijnen van banen, is de realiteit genuanceerder. Ozmo creëert nieuwe rollen voor technisch onderlegde operators en onderhoudsspecialisten. Het gaat er niet om mensen te vervangen, maar om ze te verheffen tot veiligere, meer vaardige posities.

KLIK HIER OM DE FOX NEWS-APP TE KRIJGEN

Bent u voorstander van het gebruik van geautomatiseerde technologie zoals Ozmo voor het schoonmaken van ramen in stedelijke omgevingen of gelooft u dat traditionele methoden de standaard moeten blijven? Laat het ons weten door ons te schrijven op Cyberguy.com/Contact.

Voor meer van mijn technische tips en beveiligingswaarschuwingen kunt u zich abonneren op mijn gratis CyberGuy Report-nieuwsbrief door naar Cyberguy.com/Nieuwsbrief.

Stel Kurt een vraag of laat ons weten welke verhalen je graag behandeld wilt zien.

Volg Kurt op zijn sociale kanalen:

Antwoorden op de meest gestelde CyberGuy-vragen:

Nieuw van Kurt:

Copyright 2024 CyberGuy.com. Alle rechten voorbehouden.