Google Workspace en Microsoft-kantoor zijn gebouwd voor productiviteit, en ze werken nog beter als je Echt weet wat je doet.

Doe mee en maak kans op een nieuwe iPhone 16. Geen aankoop vereist.

Hieronder staan ​​een aantal van de beste trucs die ik in de loop der jaren heb geleerd met behulp van deze softwareMisschien kunnen ze wat extra tijd in je dag vrijmaken.

5 MINUTEN TELEFOONPRIVACYAUDIT OM SNOOPS TE STOPPEN

Kopieer en plak opmaak: Je hebt het perfecte lettertype, de perfecte grootte en de perfecte spatie gekozen. Kopieer dat nu over je hele document (of spreadsheet of presentatie). Selecteer de tekst en klik op het pictogram van de verfroller in de werkbalk. Klik en sleep over de tekst die je wilt transformeren. Voilà!

Terugdraaien: Drie mensen en twaalf versies later ben je helemaal de weg kwijt bij het bewerken van een Google Doc. Volg je stappen terug door Bestand > Versiegeschiedenis > Zie versiegeschiedenis. Kies rechts een tijdstip en je ziet wie wat heeft gedaan (en wanneer!). Aan de andere kant, tenzij je het document opslaat als een nieuw document met een andere bestandsnaam, kan iedereen jouw bewerkingen zien.

Close-up van een vrouw die op een laptop typt

Een vrouw typt op haar computer. (iStock)

Zeg het zoals het is: Dicteer tekst in plaats van te typen om tijd te besparen of uw polsen wat rust te gunnen. U hoeft niets nieuws te kopen; het is allemaal ingebouwd. Open in een Google Docs-document Hulpmiddelen > kiezen Spraakgestuurd typenGa in Word naar Thuis > DicterenTer informatie: u kunt opdrachten als ‘punt’ en ‘komma’ gebruiken voor leestekens en ‘nieuwe alinea’ en ‘nieuwe regel’ voor opmaak.

Vermijd afleidingen: Hier is een Word-truc om je te concentreren op je tekst en niets anders. Open de Weergave tabblad in het menu en klik vervolgens op Focus. Presto, alles behalve het document verdwijnt en je zit in een volledig scherm weergave. Verplaats de cursor naar de bovenkant van het scherm of druk op Esc wanneer je er weer klaar voor bent om afgeleid te worden.

HOE JE GOEDKOPE SPULLEN KUNT SCOOREN (OM TE BEHOUDEN OF DOOR TE VERKOPEN)

Stilstaand beeld: In Excel is het handig om uw kolom- en rijkoppen op hun plek te houden terwijl u door grote spreadsheets scrolt. Selecteer de cel waar de werkelijke gegevens beginnen en klik vervolgens op Weergave menu-item > Bevriezen van ruiten.

Delen is lief zijn: Deze is perfect voor wanneer u een Google Doc als sjabloon wilt delen, maar u niet wilt dat andere mensen met uw bestand rommelen. Klik Deelverander dan de linkinstellingen naar Iedereen met de link en kies EditorVoordat u op “Verzenden” klikt, vervang de tekst in de URL die “edit” zegt met “template/preview.” Het dwingt ontvangers om hun eigen kopieën en bewerkingen te maken, waardoor uw origineel volledig onder uw controle blijft. Zo slim!

Google-apps

Op deze foto-illustratie worden de logo’s van Google-apps, Drive, YouTube, Gmail, Chrome, Google en Google Maps weergegeven op het scherm van een iPhone op 8 juni 2023 in Parijs, Frankrijk. (Chesnot/Getty Images)

Hoe heet dat woord ook alweer? Klik in Word en Docs met de rechtermuisknop op een woord en kies Definiëren om erachter te komen wat het betekent. Je kunt zelfs begeleiding krijgen bij de uitspraak. Doe dit gewoon voor je grote presentatie, oké?

Een snelkoppeling die u altijd zult gebruiken

TIJDBESPARENDE TRUCS MET UW TOETSENBORD

Deze is zo goed dat hij wat meer ruimte verdient. Er is een makkelijke manier om een ​​nieuw Google Doc-bestand te openen, Google’s versie van een Word-document. Hetzelfde geldt voor het openen van een nieuw Google Sheet (Google’s versie van Excel).

U kunt het zelfs gebruiken om Google Agenda te openen met een nieuw leeg agenda-item dat u zelf kunt invullen. Dit is sneller dan wanneer u uw agenda zelf of Google Drive doorneemt.

vrouwenhand op een computermuis en toetsenbord

Close-up van de hand van een vrouw met een computermuis. (Getty Images)

Zorg er eerst voor dat u bent aangemeld bij uw Google-account. Open vervolgens de Chrome-browser en typ de naam van een Google-applicatie gevolgd door ‘.new’ in de URL-balk van de browser.

Hier is een handige lijst ter referentie. U kunt een van de volgende snelkoppelingen voor elke toepassing gebruiken:

  • Google Docs: document.nieuw, docs.nieuw, doc.nieuw
  • Google Spreadsheets: spreadsheet.nieuw, sheets.nieuw, sheet.nieuw
  • Google Slides: presentatie.nieuw, slides.nieuw, slide.nieuw
  • Google Formulieren: formulieren.nieuw, formulier.nieuw
  • Google Keep: keep.new, notities.new, notitie.new
  • Google Agenda: meeting.new, cal.new
  • Google Meeting: meet.new

Maak technologie slimmer volgens uw schema

KLIK HIER OM DE FOX NEWS-APP TE KRIJGEN

De bekroonde presentator Kim Komando is uw geheime wapen voor het navigeren door technologie.

Copyright 2024, WestStar Multimedia Entertainment. Alle rechten voorbehouden.