Autoverhuurbedrijf Avis Rent A Car is het slachtoffer geworden van de nieuwste cyberaanval.

De Hoofdkantoor in New Jersey bedrijf heeft toegegeven dat het indringers heeft ontdekt in een van zijn bedrijfsapplicaties.

De beveiligingsincident heeft blijkbaar honderdduizenden mensen getroffen, waarbij hun persoonlijke gegevens en rijbewijsnummers aan hackers zijn onthuld.

ONTVANG VEILIGHEIDSWAARSCHUWINGEN, DESKUNDIGE TIPS — SCHRIJF JE IN VOOR KURT’S NIEUWSBRIEF — HET CYBERGUY-RAPPORT HIER

beoordeling cyberaanval 1

Autoverhuur van Avis. (Advies)

Details over de cyberaanval

Avis is bezig om ongeveer 300.000 mensen te informeren dat hun persoonlijke gegevens en rijbewijsnummers zijn gestolen in een Cyberaanval in augustus.

“We ontdekten op 5 augustus 2024 dat een ongeautoriseerde derde partij toegang had gekregen tot een van onze zakelijke applicaties. Nadat we ons bewust werden van het incident, hebben we onmiddellijk stappen ondernomen om de ongeautoriseerde toegang te beëindigen, zijn we een onderzoek gestart met assistentie van cybersecurity-experts en hebben we de relevante autoriteiten gewaarschuwd”, aldus het bedrijf in een kennisgeving gedeeld met de procureur-generaal van MaineHet bedrijf zei verder: “Op basis van ons onderzoek hebben we vastgesteld dat de ongeautoriseerde toegang plaatsvond tussen 3 augustus 2024 en 6 augustus 2024.”

KLIK HIER VOOR MEER VS NIEUWS

Avis heeft de aard van de cyberaanval niet bekendgemaakt en details over het incident blijven schaars. Het autoverhuurbedrijf heeft wel bekendgemaakt dat de gestolen informatie namen van klanten, postadressen, e-mailadressen, telefoonnummers, geboortedata, creditcardnummers en vervaldatums, en rijbewijsnummers omvatte.

hacker

Illustratie van een hacker aan het werk. (Kurt “CyberGuy” Knutsson)

DIT IS WAT MOORDENLOZE HACKERS VAN 110 MILJOEN AT&T-KLANTEN STALDEN

Inwoners van Texas worden het zwaarst getroffen

Het rapport aan de procureur-generaal van Maine toonde aan dat tot nu toe 299.006 mensen zijn getroffen door de datalek bij Avis. Een andere indiening in Texas onthulde dat 34.592 mensen uit Texas werden getroffen, wat het de staat maakt met de meest getroffen inwoners.

Avis, dat ook Budget en Zipcar bezit, heeft meer dan 10.000 verhuurlocaties in 180 landen. Het bedrijf slaat een grote hoeveelheid klantgegevens op, dus het is onduidelijk waarom het geen betere maatregelen heeft genomen om het te beschermen tegen deze inbreuk.

hacker op toetsenbord

Illustratie van een hacker die op zijn computer typt. (Kurt “CyberGuy” Knutsson)

GEHACKT, OPGELICHT, ONTHULD: WAAROM JE NOG ÉÉN STAP AFSTAND BENT VAN EEN ONLINE RAMP

De reactie van het bedrijf

Toen het bedrijf op 5 augustus 2024 ongeautoriseerde toegang ontdekte, handelde het snel om de inbraak te beëindigen en startte het een grondig onderzoek met externe cybersecurity-experts. Avis is begonnen met het informeren van getroffen klanten en heeft meldingen van datalekken ingediend bij verschillende Amerikaanse procureurs-generaal, waarbij het een jaar lang gratis kredietbewakingsservices aanbiedt aan de getroffenen.

Daarnaast verbetert het bedrijf de beveiligingsmaatregelen en implementeert het waarborgen in al zijn systemen. Tegelijkertijd blijft het transparant over de soorten gecompromitteerde informatie en het tijdschema van de inbreuk.

Er zijn echter nog steeds zorgen over de toereikendheid van de gegevensbeschermingspraktijken van Avis en het toezicht op de cyberbeveiligingsprotocollen.

We hebben Avis om een ​​reactie gevraagd, maar kregen binnen de deadline geen reactie.

Zes manieren om uzelf te beschermen tegen datalekken

1. Houd uw rekeningen en transacties in de gaten: De datalek bij Avis legt uw creditcardnummer en vervaldatum bloot, die hackers kunnen gebruiken om uw geld te stelen. Als u bent getroffen door dit datalek, controleer dan regelmatig uw online accounts en transacties op verdachte of ongeautoriseerde activiteiten. Als u iets ongewoons opmerkt, meld dit dan onmiddellijk bij de serviceprovider of autoriteiten. U moet ook uw kredietrapporten en scores controleren om te zien of er tekenen zijn van identiteitsdiefstal of fraude.

2. Neem contact op met uw bank en creditcardmaatschappijen: Omdat hackers uw bank- of creditcardgegevens hebben verkregen, kunnen ze deze gebruiken om aankopen te doen of geld op te nemen zonder uw toestemming. U moet uw bank en creditcardmaatschappijen op de hoogte stellen van de situatie. Zij kunnen u helpen uw kaarten te blokkeren of te annuleren, frauduleuze kosten te betwisten en nieuwe kaarten voor u uit te geven.

3. Gebruik diensten voor het verwijderen van persoonlijke gegevens: Uw persoonlijke gegevens zijn beschikbaar op het internet voor elke oplichter om te gebruiken vanwege de inbreuk. Overweeg te investeren in persoonlijke gegevensverwijderingsservices die gespecialiseerd zijn in het continu monitoren en verwijderen van uw persoonlijke informatie van verschillende online databases en websites. Ik noemde hierboven dat hackers ook rijbewijzen stalen, die gebruikt konden worden om de gegevens te valideren. De ID kan op meer manieren worden misbruikt dan u zich kunt voorstellen, inclusief imitatie. Bekijk hier mijn topkeuzes voor dataverwijderingsservices.

KRIJG FOX BUSINESS ONDERWEG DOOR HIER TE KLIKKEN

4. Wees voorzichtig met mailboxcommunicatie: Kwaadwillenden kunnen ook proberen u op te lichten via snail mail. Door het datalek krijgen ze toegang tot uw adres. Ze kunnen zich voordoen als mensen of merken die u kent en thema’s gebruiken die dringend aandacht vereisen, zoals gemiste leveringen, accountopschortingen en beveiligingswaarschuwingen.

5. Wees alert op phishing-aanvallen: Cybercriminelen proberen u misschien te misleiden om meer persoonlijke informatie te geven door nep-e-mails of berichten te sturen die lijken alsof ze van Avis komen. Klik niet op verdachte links en geef geen gevoelige informatie, tenzij u zeker weet dat het verzoek legitiem is.

De beste manier om uzelf te beschermen tegen kwaadaardige links die malware installeren en mogelijk toegang krijgen tot uw privé-informatie, is om antivirussoftware op al uw apparaten te installeren. Deze bescherming kan u ook waarschuwen voor phishing-e-mails en ransomware-scams, waardoor uw persoonlijke informatie en digitale activa veilig blijven. Ontvang mijn keuzes voor de beste antivirusbeschermingswinnaars van 2024 voor uw Windows-, Mac-, Android- en iOS-apparaten.

6. Maak gebruik van een identiteitsdiefstalbeveiligingsservice: Bedrijven die identiteitsfraude plegen, kunnen persoonlijke informatie zoals uw burgerservicenummer (BSN), telefoonnummer en e-mailadres monitoren en u waarschuwen als deze op het dark web wordt verkocht of wordt gebruikt om een ​​account te openen. Ze kunnen u ook helpen bij het bevriezen van uw bank- en creditcardrekeningen om verder ongeautoriseerd gebruik door criminelen te voorkomen. Bekijk mijn tips en beste keuzes over hoe u uzelf kunt beschermen tegen identiteitsfraude.

ABONNEER JE OP KURT’S YOUTUBE-KANAAL VOOR SNELLE VIDEOTIPS OVER HET GEBRUIK VAN AL JE TECHNISCHE APPARATEN

Kurts belangrijkste conclusie

Avis is nog een bedrijf dat is toegevoegd aan de groeiende lijst van bedrijven die getroffen zijn door datalekken, waardoor klantgegevens in gevaar komen. Het komt steeds vaker voor en deze grote bedrijven lijken niet te leren van wat er gebeurt. Wat duidelijk is, is dat het beschermen van klantgegevens niet hun hoogste prioriteit is, dus het is belangrijk om het heft in eigen handen te nemen. Wees voorzichtig bij het klikken op links en overweeg te investeren in services voor het verwijderen van gegevens en bescherming tegen identiteitsdiefstal om uw persoonlijke gegevens online te beschermen.

KLIK HIER OM DE FOX NEWS-APP TE KRIJGEN

Denkt u dat bedrijven genoeg doen om uw persoonlijke gegevens te beschermen, of verwaarlozen ze hun verantwoordelijkheden? Laat het ons weten door ons te schrijven op Cyberguy.com/Contact

Voor meer van mijn technische tips en beveiligingswaarschuwingen kunt u zich abonneren op mijn gratis CyberGuy Report-nieuwsbrief door naar Cyberguy.com/Nieuwsbrief

Stel Kurt een vraag of laat ons weten welke verhalen je graag behandeld wilt zien.

Volg Kurt op zijn sociale kanalen:

Antwoorden op de meestgestelde CyberGuy-vragen:

Nieuw van Kurt:

Copyright 2024 CyberGuy.com. Alle rechten voorbehouden.