CNN

Een zeldzaam blij nieuws: Apple krijgt eindelijk een lama-emoji. En ook een wasbeer-, bagel-, frisbee- en mug-emoji.

Het bedrijf zei dat het waarschijnlijk 70 nieuwe emoji voor iPhone- en iPad-gebruikers later deze maand zal toevoegen. Betatesters en ontwikkelaars die updaten naar iOS 12.1 zullen de nieuwe emoji vanaf dinsdag zien.

Naast de nieuwe schattige (en bloedzuigende) dieren, kunnen iOS 12.1-gebruikers nu ook een bagel, zout, bagage, kompas, wandelschoen, softbal, frisbee en een Aziatisch geïnspireerde rode cadeau-envelop naar vrienden en familie sturen.

Op World Emoji Day in juli gaf Apple een preview van nieuwe opties voor kale en roodharige emoji-personages, evenals een kreeft, cupcake en superhelden. Deze emoji worden ook uitgerold naar iOS 12.1.

Het Unicode Consortium, de non-profitorganisatie die de emoji-normen van de wereld beheert, presenteerde in februari zijn nieuwste lijst. Elk bedrijf dat emoji in zijn producten gebruikt, geeft zijn eigen draai aan de kleine cartoons en kiest welke opties uit de hoofdlijst worden opgenomen.

De interpretaties kunnen leiden tot controverse, zoals Google’s verkeerde plaatsing van schuim op zijn bier-emoji, en de tragische vermenging van ingrediënten op zijn hamburger-emoji. Beide zijn inmiddels gecorrigeerd.