Apple kondigde een handvol nieuwe producten aan tijdens het “It’s Glowtime”-evenement deze maand. Hoewel de iPhone 16-reeks de meeste aandacht trok, kwam de meest intrigerende aankondiging van een andere productlijn. Het in Cupertino gevestigde bedrijf in Californië onthulde dat zijn topklasse oordopjes, de AirPods Pro 2kunnen nu ook als vrij verkrijgbare hoortoestellen worden gebruikt dankzij een software-update. Deze functie heeft ook goedkeuring van de FDA gekregen.

ONTVANG VEILIGHEIDSWAARSCHUWINGEN, DESKUNDIGE TIPS – SCHRIJF JE IN VOOR KURT’S NIEUWSBRIEF – HET CYBERGUY-RAPPORT HIER

Apple transformeert AirPods Pro 2 in goedkope hoortoestellen

Apple AirPods Pro 2 (Kurt “CyberGuy” Knutsson)

AirPods worden meer dan alleen draadloze oordopjes

Tijdens het iPhone 16-evenement besprak Apple de nieuwe hoortoestelfunctie die is ontworpen om mensen met een licht tot matig gehoorverlies te helpen. Apple gaf toen aan dat de functie nog wachtte op goedkeuring van de FDA. Op 12 september gaf de FDA echter aan aangekondigd het had de softwaregebaseerde hoortoesteltechnologie goedgekeurd.

“Gehoorverlies is een belangrijk probleem voor de volksgezondheid dat miljoenen Amerikanen treft”, merkte Michelle Tarver van de FDA op in een verklaring. “De huidige marketingautorisatie van een vrij verkrijgbare hoortoestelsoftware op een veelgebruikt consumentenaudioproduct is een nieuwe stap die de beschikbaarheid, toegankelijkheid en aanvaardbaarheid van gehoorondersteuning voor volwassenen met waargenomen licht tot matig gehoorverlies vergroot.”

DE GEWELDIGE STAP VAN APPLE IN DE ZIN VAN AI: NIEUWE IPHONE 16, AIRPODS EN HORLOGES

De FDA heeft AirPods goedgekeurd na strenge tests

De FDA zei dat het Apple’s hoortoestelfunctie goedkeurde na het uitvoeren van een klinische studie met 118 mensen in de VS die een licht tot matig gehoorverlies hadden. De studie ontdekte dat gebruikers vergelijkbare resultaten kregen van de hoortoestelsoftware toen ze de AirPods “zelf aanpasten”, vergeleken met degenen die een professionele aanpassing hadden.

“Resultaten toonden ook vergelijkbare prestaties voor tests die de niveaus van versterking in de gehoorgang meten, evenals een meting van spraakverstaan ​​in lawaai. Er werden geen nadelige gebeurtenissen met betrekking tot het apparaat waargenomen in deze studie,” voegde de FDA toe.

Wanneer ingeschakeld, gebruikt deze functie de resultaten van de gehoortest om gebruikers een hoortoestelervaring van klinische kwaliteit te bieden. Het maakt realtime aanpassingen en versterkt geluiden om hen heen op basis van hun omgeving. Apple meldde ook dat gebruikers de hoortoestelfunctie kunnen instellen met een audiogram dat is verstrekt door een professional in de gehoorzorg voor nog persoonlijkere instellingen.

Apple transformeert AirPods Pro 2 in goedkope hoortoestellen

AirPods Pro 2 (Apple) (Kurt “CyberGuy” Knutsson)

IS HET TIJD OM TE UPGRADEN NAAR EEN NIEUWE IPHONE?

Deze functie kan mensen een hoop geld besparen

Achter-het-oor hoortoestellen kunnen tussen de $ 1.000 en $ 6.000 kosten, terwijl de Apple AirPods Pro 2 hebben een prijs van slechts $ 249,89. Dat is een enorm verschil en de AirPods leveren zelfs vergelijkbare resultaten, zoals opgemerkt door de FDA. Dit is fantastisch nieuws voor mensen met gehoorproblemen, omdat ze nu effectieve hulp kunnen krijgen zonder de bank te breken.

Het is nog onduidelijk wanneer Apple de update uitrolt om de functie voor hoortoestellen in te schakelen, maar de verwachting is dat deze ergens dit najaar uitkomt. Zodra de functie beschikbaar is, kan deze worden geopend via de instellingen in iOS 18 wanneer een paar AirPods Pro 2 zijn verbonden. De functie voor hoortoestellen wordt gelanceerd in meer dan 100 landen en regio’s, waaronder de Verenigde Staten, Duitsland en Japan.

Apple transformeert AirPods Pro 2 in goedkope hoortoestellen

Apple AirPods Pro 2 (Kurt “CyberGuy” Knutsson)

DE WEINIG BEKENDE GEHEIME MANIER OM JE AIRPODS OP DE JUISTE MANIER SCHOON TE MAKEN

FDA waarschuwt: OTC-hoortoestellen zijn geen vervanging voor professionele zorg

Nu heeft de FDA één waarschuwing. Vrij verkrijgbare hoortoestellen zijn geen vervanging voor professionele medische evaluaties of voorgeschreven hoortoestellen. Hoewel vrij verkrijgbare hoortoestellen een grotere toegankelijkheid bieden voor volwassenen met waargenomen licht tot matig gehoorverlies, hebben ze beperkingen en zijn ze niet geschikt voor iedereen met een gehoorbeperking. De FDA benadrukt dat vrij verkrijgbare hoortoestellen alleen bedoeld zijn voor volwassenen met waargenomen licht tot matig gehoorverlies, niet voor kinderen of mensen met ernstiger gehoorverlies. Voor personen met ernstigere gehoorproblemen of complexe gehoorbehoeften blijven voorgeschreven hoortoestellen die door professionals in de gehoorzorg worden aangepast de aanbevolen optie.

HOE U UW PRIVÉGEGEVENS VAN HET INTERNET KUNT VERWIJDEREN

Kurts belangrijkste conclusie

De AirPods Pro 2 zit al boordevol handige functies zoals de transparantiemodus, die omgevingsgeluid, gespreksbewustzijn, ruisonderdrukking en meer binnenlaat. Door de hoortoestelfunctie toe te voegen, worden ze een alles-in-één-pakket. Omdat veel mensen AirPods de hele dag in hun oren hebben, voelen mensen met gehoorverlies zich misschien prettiger bij het gebruik ervan in vergelijking met traditionele hoortoestellen.

Zou u overwegen om AirPods als hoortoestel te gebruiken als u een licht tot matig gehoorverlies hebt? Laat het ons weten door ons te schrijven op Cyberguy.com/Contact.

Voor meer van mijn technische tips en beveiligingswaarschuwingen kunt u zich abonneren op mijn gratis CyberGuy Report-nieuwsbrief door naar Cyberguy.com/Nieuwsbrief.

Stel Kurt een vraag of laat ons weten welke verhalen je graag behandeld wilt zien.

Volg Kurt op zijn sociale kanalen:

Antwoorden op de meest gestelde CyberGuy-vragen:

Nieuw van Kurt:

Copyright 2024 CyberGuy.com. Alle rechten voorbehouden.